Sport

Hrvatska porazom od Finske ispala s Eurobasketa

Hrvatska porazom od Finske ispala s Eurobasketa

Hrvatska košarkaška reprezentacija je poražena u osmini finala EuroBasketa u Berlinu od Finske (21-10, 22-25, 22-22, 21-27).

Finska je prva povukla i preko Laurija Markkanena i Sasua Salina (dvije trice) povela 18-10. Skupila se Hrvatska u obrani i krenula u veliku seriju 2-15 i preuzela prednost (25-20). Sijevale su kontre, trice, zakucavanja, ističu iz Hrvatskog košarkaškog saveza.

Povratkom u igru Markkanena utakmica ulazi u potpuni egal, a na odmor se odlazi s dva poena viška na finskoj strani 43-45. S obzirom na tri dosuđene tehničke pogreške Hrvatskoj, posve dobar rezultat nakon 20 minuta igre.

Markkanen je do poluvremena zabio 17, a Salin 11 poena. Kod Hrvatske najviše poena postigao je Dario Šarić – 10.

Sjajna košarka igrala se u trećoj četvrtini. Jaleen Smith je s dvije trice odveo Hrvatsku na 56-52, Finci se vratili serijom teških koševa preko ruke na +1 (56-57). Na drugoj strani Hrvatskoj su iscurile dvije lopte iz obruča, a nezaustavljivi Markkanen svojoj je momčadi s dva atraktivni zakucavanjem donio četiri poena viška (57-61). Krunoslav Simon i Bojan Bogdanović izjednačuju, ali glavna zvijezda finske reprezentacije nastavljati puniti hrvatski koš i s vanjskih i unutarnjih pozicija (61-65). Nekoliko promašenih slobodnih bacanja u tom razdoblju igre nisu se osjetnije odrazilo na rezultat pa se u posljednju četvrtinu ušlo s dva poena prednosti za Finsku (65-67) kojoj je jedna desetinka sekunde bila dovoljna da kreira akciju koju je Markkanen u završnici treće četvrtine pretvorio u koš.

Utakmica je bila živa do Ramljakove trice za 77-77. Tada se dogodio možda i ključni trenutak utakmice. Shawn Huff zabija tricu, Šarić je na drugoj strani blokiran, a Edon Maxhuni pogađa oba bacanja za 82-87. Hrvatska propušta još jednu priliku nakon koje Salin tricom i Markkanen dvicom rješavaju pitanje pobjednika (77-87).

Raspoloženi Markkanen je za Finsku zabio 43 poena, Salin ih je postigao 17, a Maxhuni 16. Hrvatsku je s 23 poena predvodio Bogdanović. Smith ih je dodao 17, Šarić 12, a Simon i Matković po 11.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr