Sport

Hrvatska peta na FINA kupu, Fatović najefikasniji igrač utakmice

Hrvatska peta na FINA kupu, Fatović najefikasniji igrač utakmice

Hrvatska vaterpolska reprezentacija svoj je nastup na FINA kupu, koji se održava svake četiri godine, završila na petom mjestu.

U ovogodišnjem berlinskom izdanju Hrvatska je u utakmici za 5. mjesto pobijedila momčad Sjedinjenih Američkih Država s 10:7 (1:0, 4:1, 3:2, 2:4).

U utakmici koja rezultatski nije donosila ništa, izabranici Ivice Tucka od početka do kraja vodili su glavnu riječ u bazenu te ni u jednom trenutku nisu dopustili Amerikancima da se približe i ugroze vodstvo i pobjedu.

Izbornik je za današnju utakmicu odlučio ostaviti Bijača i Benića na tribinama. Tu je priliku iskoristio Marcelić koji se skupio 10 obrana. Loren Fatović s 3 pogotka najefikasniji je igrač utakmice. Jedan manje postigli su Andrija Bašić i Andro Bušlje, dok su jednom precizni bili Marko Macan, Lovre Miloš i Xavi Garcia.

Prvo mjesto na FINA kupu pripalo je Mađarskoj koja je u finalu pobijedila Australiju 10:4, treća je Srbija koja je bila bolja od Njemačke 15:9, dok je sedmo mjesto pripalo Japanu koji je svladao Južnoafričku Republiku s 21:9.

jug.hr

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist