Sport

Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva!

Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva. Pobijedile su, naime, ove srijede Barakude Srbiju rezultatom 14:12 (1:1, 4:3, 5:5, 4:3).

-Želim čestitati momcima na fantastičnoj utakmici. Pobijedili smo vrlo dominantno, odličnom igrom u obrani i napadu, punim srcem i glavom. Svih dvanaestorica momaka dali su svoj obol ovoj pobjedi. Jedini koji nije ulazio u igru bio je Marko Bijač koji je svoj doprinos dao na klupi bodreći Tonija i ostatak dečkiju. Zaista sam ponosan na utakmicu koju smo odigrali. Ipak, moram smiriti određeni dio igrača kod kojih je vidljiva euforija što je sasvim normalno, s obzirom na to da im je ovo prvi nastup na ovako velikom prvenstvu. No moramo se smiriti i ovdje još odraditi dva koraka te uzeti novu medalju za hrvatski vaterpolo i hrvatski sport. Biti će izuzetno teško ali iznimno vjerujem u ovu reprezentaciju. Zaista sam sretan jer poprimamo konture ozbiljne reprezentacije – nakon utakmice je izjavio izbornik Tucak.

Među igračima dva su gola Srbiji upisali Lazić, Žuvela, Marinić Kragić i Vrlić, dok su jedan dali Fatović, Krapić, Bukić, Vukičević, Bašić i Kharkov. Toni Popadić je na golu upisao deset obrana.

– Odigrali smo pravu tvrdu mušku utakmicu. Čestitao bi igračima i stožeru na borbi od samog početka do kraja utakmice. Cijelo smo vrijeme kontrolirali rezultat pa čak u jednom trenutku bili i na plus tri. Zaista je ovo bio pravi vaterpolski klasik. Zasluženo smo uzeli pobjedu i sada se trebamo pripremiti za sljedećeg protivnika. Ništa još nije gotovo, idemo dalje – najavio je Žuvela.

U polufinalu Barakude će ići na boljega iz sljedeće četvrtfinalne utakmice između Španjolske i Crne Gore.

– Igrali smo odličnu obranu na čelu sa Tonijem. Dečki su fantastično čuvali Mandića koji je upisao tri gola, ali tko će njega u potpunosti zaustaviti. Odlična utakmica. Naša su očekivanja već od samog početka da budemo prvi. Ali idemo dalje utakmicu po utakmicu, sljedeće u polufinale. Spremiti ćemo se najbolje što možemo i idemo po medalju – zaključio je Bašić.

 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist