Aktualno

Holy “šiba” zelenjavu, Vrdoljak se buni!

Holy "šiba" zelenjavu, Vrdoljak se buni!

Ponedjeljkom samo zelenjava – naputak je ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy koji se već dva ponedjeljka redovito provodi u kantini ministarstva.

Međutim, ni taj naputak nije prošao bez pratećih problema. Prve nesuglasice između ministarstava tako su nastale zbog naizgled vrlo banalne stvari – prehrane ponedjeljkom.

Premda se čini da je ova za zaposlenike ministarstva osvježavajuća odluka objeručke i s oduševljenjem dočekana, problem je što istu tu kantinu sa gastronomskim sljedbenicima ministrice Holy dijele i zaposlenici Ministarstva graditeljstva, koji baš nisu spremni svoju probavu baždariti po njenim mjerilima i svakog „zelenog ponedjeljka“ jesti isključivo povrće, punjene šampinjone i sojine nadomjeske za meso.

– Ma ja uopće ne jedem, cijeli dan imam neki čudan bioritam pa nisam ni primijetio promjene u kantini. Nije da se bunim protiv ove odluke, makar sam mesojed. Ali ja sam liberal i takvi su i moji stavovi. Mislim da svaki čovjek ima pravo izbora, da bi svaki čovjek trebao birati kad će i što jesti – kazao je za Jutarnji list ministar Ivan Vrdoljak, dodavši kako se takva inicijativa ne bi trebala nametati zaposlenicima.

Prema riječima ministrice Holy, riječ je o simboličnoj gesti kojom se djelatnici ministarstva bore protiv onečišćenja okoliša jer je stočarska industrija među najvećim svjetskim generatorima stakleničkih plinova, koji utječu na klimatske promjene.

– Prihvatili smo prijedlog Prijatelja životinja i uveli to u praksu, a pozivam i ostala ministarstva da se na ovaj, simboličan način pridruže inicijativi – kazala je ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy, koja očito ostaje odlučna u želji da svoju ideju provede u djelo i u drugim ministarstvima.

Treba vidjeti kako će na njenu ideju reagirati ostali članovi Vlade, posebno prvi podpredsjednik Radimir Čačić. Možda ministrica računa promjenom prehrane smekšati Čačića i navesti ga na odustajanje od nekih ekološki upitnih projekata, na primjer, izgradnje HE Ombla.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist