Aktualno

Holy kod Stankovića i o Ombli

Moram još jednom ponoviti da ja nisam zaustavila ni jedan projekt, kako se to govorilo u medijima – rekla je uvodno bivša ministrica okoliša, danas SDP-ova saborska zastupnica Mirela Holy gostujući kod Stankovića u emisiji Nedjeljom u dva.

Naravno, ni ova emisija nije mogla proći bez spominjanja gradnje HE Ombla.

– Kad sam došla na čelo Ministarstva na stolu me dočekalo pismo Europske komisije vezano za Izmjene dopuna Zakona o vodama. Mi smo se obvezali na suspenziju toga zakona i da ćemo dostaviti mišljenje revizora o projektima među kojima je i projekt HE Ombla – istaknula je Holy dodavši kako je izvješće revizora Briselu dostavljeno u svibnju. Što se pak tiče projekta izgradnje HE Ombla dodala je:

– Od 1999. ona ima rješenje o prihvatljivosti za okoliš, ima lokacijsku dozvolu i pred ishođenjem je građevinske dozvole, što je za Ministarstvo okoliša gotova stvar. Projekt je dakle moglo zaustaviti jedino Ministarstvo graditeljstva – dodala je Holy odgovarajući na brojna pitanja. 

Pročitajte još

HOĆE LI NAM IMATI TKO ODRADITI SEZONU? ‘Prije smo po čistačicu morali u Makedoniju, a sada za radno mjesto dođe 70 prijava’

Maria Prkut

Od ponoći nove cijene goriva, benzin i LPG bi mogli pojeftiniti

Dulist

INVESTITOR ZATRAŽIO LOKACIJSKU DOZVOLU ZA INFRASTRUKTURU NA PREDJELU ‘VELIKI STOL’ Resort u Trstenome zapeo na cesti

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija