Aktualno

Holy kod Stankovića i o Ombli

Moram još jednom ponoviti da ja nisam zaustavila ni jedan projekt, kako se to govorilo u medijima – rekla je uvodno bivša ministrica okoliša, danas SDP-ova saborska zastupnica Mirela Holy gostujući kod Stankovića u emisiji Nedjeljom u dva.

Naravno, ni ova emisija nije mogla proći bez spominjanja gradnje HE Ombla.

– Kad sam došla na čelo Ministarstva na stolu me dočekalo pismo Europske komisije vezano za Izmjene dopuna Zakona o vodama. Mi smo se obvezali na suspenziju toga zakona i da ćemo dostaviti mišljenje revizora o projektima među kojima je i projekt HE Ombla – istaknula je Holy dodavši kako je izvješće revizora Briselu dostavljeno u svibnju. Što se pak tiče projekta izgradnje HE Ombla dodala je:

– Od 1999. ona ima rješenje o prihvatljivosti za okoliš, ima lokacijsku dozvolu i pred ishođenjem je građevinske dozvole, što je za Ministarstvo okoliša gotova stvar. Projekt je dakle moglo zaustaviti jedino Ministarstvo graditeljstva – dodala je Holy odgovarajući na brojna pitanja. 

Pročitajte još

SUKOB INTERESA Evo zbog čega direktorica Sanitata Klaudija Barčot mora platiti kaznu od 4 tisuće kuna

Dulist

Udruga Rina Mašera poziva na humanitarni koncert Stijepa Gleđa Markosa

Dulist

FESTA U OČIMA ŠKOLARACA Primorci, Župljani i Konavljani na panou, pod budnim okom Parca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija