Županija

HOLISTIC Stiže video nadzor za zaštitu od požara!

HOLISTIC Stiže video nadzor za zaštitu od požara!

Lokacije za postavljanje triju kamera za video nadziranje te panela za izračun indeksa ugroženosti od požara na području Dubrovačko-neretvanske županije bile su temama razgovora na sastanku članova projektnog tima projekta HOLISTIC i predstavnika Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita.

FESB iz Splita u realizaciji projektnih aktivnosti sudjeluje preko stručnjaka za primjenu IT tehnologija u prevenciji požara otvorenog prostora.

Razgovaralo se također o potencijalnim lokacijama za njihovo postavljanje uzimajući u obzir geografske karakteristike područja DNŽ te izrazito veliki rizik od požara tijekom ljetnih mjeseci.
Na sastanku je sudjelovao zapovjednik Vatrogasne zajednice DNŽ Stjepan Simović te predstavnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Projekt HOLISTIC okuplja dvadesetak projektnih partnera iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Grčke, Albanije i Hrvatske, ukupno je vrijedan preko 9 milijuna eura, a sufinancira se sredstvima Europske unije putem programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC. Za provođenje projektnih aktivnosti Dubrovačko-neretvanskoj županiji namijenjeno je oko 400 tisuća eura, a osim unaprjeđenja zaštite od požara dio projekta usmjeren je i na zaštitu od potresa.

U suradnji sa Seizmološkom službom Republike Hrvatske obavit će se mjerenja seizmičke aktivnosti zgrada od strateškog interesa te zajedno s ostalim projektnim partnerima izraditi preporuke za donošenje propisa iz područja prostornog planiranja i gradnje što će biti objedinjeno u takozvanoj Zelenoj knjizi te dostavljeno Europskoj komisiji.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist