Crna kronika

HGSS DUBROVNIK Na ušću Neretve evakuirali putnike s nasukanog broda

Pozivom preko Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, nešto prije početka Maratona lađa na Neretvi 12. kolovoza u 15, 15 sati HGSS Stanici Dubrovnik stigao je zahtjev za angažmanom plovila HGSS-a u evakuaciji putnika s nasukanog putničkog broda na ušću Neretve.

Po zaprimljenoj dojavi iz Metkovića je žurno upućeno plovilo HGSS Stanice Dubrovnik – Ispostave Neretva sa 3 člana posade. Ubrzo zatim je uslijedio ponovni poziv u kojem se navodi kako je u navedeno plovilo počelo prodirati more. Odmah je žurno upućeno i plovilo HGSS Stanice Split – Ispostave Brač sa 2 člana posade, a koje se nalazilo u Metkoviću na osiguranja Maratona lađa.

Dolaskom posada na mjesto upućivanja (nakon 20-ak minuta) zatečena je trabakula koja se nasukala na dijelu otvorenog mora prije samog ušća Neretve.

Uspostavljanjem komunikacije s kapetanom broda utvrđeno je da nema ozlijeđenih osoba te da more prodire u stražnji dio broda. 20-ak putnika je evakuirala Lučka kapetanija Ploče svojim plovilom dok je 6 putnika evakuiralo plovilo HGSS-a te ih prebacilo do kopna u Ploče nakon čega su sva ostala postupanja odradili djelatnici Lučke kapetanije Ploče i vatrogasci JVP Ploče, a timovi HGSS-a su se sa plovilima vratili na osiguranje Maratona lađa netom prije njegovog početka.

Izvor: HGSS

Pročitajte još

U Dubrovniku i Pločama prodavali kokain, amfetamin i marihuanu

Dulist

[FOTO/VIDEO] Planulo krovište kuće u Mokošici

Dulist

PROMETNA U NAZOROVOJ Automobil udario pješaka na pješačkom prijelazu

Dulist