Sport

Hendić novi predsjednik GOŠK-a, Vićan o odlasku iz kluba: Neće moći!

Hendić novi predsjednik GOŠK-a, Vićan o odlasku iz kluba: Neće moći!

Miho Hendić novi je predsjednik Nogometnog kluba GOŠK 1919.. Na toj poziciji nakon isteka četverogodišnjeg mandata zamijenio je Ivana Jelčića.

Dopredsjednik kluba je Marinko Matulović, a glavni tajnik Pero Maškarić. Za predsjednika Skupštine ponovno je izabran Pero Vićan. U Upravni odbor izabrani su Zlatko Begušić, Željko Brbora, Đemo Dilberović, Ivan Jelčić, Periša Konjuh, Lukša Matušić, Mladen Milović, Luko Musladin i Blaž Pezo. Članovi Nadzornog odbora su Marijan Dadić, Cvijeto Bratoš i Andro Đurović, a Stegovnog suda Mario Duić, Antun Kraljić i Mare Nenada. Likvidator kluba je Mišo Glavinić.

– Borimo se kako bismo udovoljili uvjetima igranja u Trećoj ligi. Zasad smo zadovoljili minimum. Imali smo tešku prošlu sezonu, visili smo do zadnjeg kola. U sezoni 2016./17. bit će nam još i teže, jer se broj klubova smanjuje s 18 na 16. Kako god tko pisao, u odnosu na infrastrukturu i ostalo, ne možemo više od ovoga – kazao je novi stari predsjednik Skupštine Pero Vićan u izvještaju o radu.

Kao najveću kvalitetu istaknuo je što je okosnica momčadi iz grada te kako svaki tjedan u raznim natjecanjima nastupa pet GOŠK-ovih selekcija.

– Neka djeca su pod pritiskom nerealnih roditelja i kvazimenadžera odvedena u druge klubove. Naša politika je da im nikad nećemo u tome stajati na putu. Ipak, puno je više slučajeva gdje su roditelji takvim potezom učinili štetu svojoj djeci – dodao je Vićan.

Dosadašnji predsjednik Ivan Jelčić kazao je kako je ostanak u 3. HNL u protekle četiri godine velik uspjeh.
– Krizu smo prebrodili požrtvovnošću svih nas. Velika većina igrača igra za čast i ponos kluba. Vrijedi se prisjetiti i četvrtfinala Kupa protiv Lokomotive. Kompletirali smo omladinski pogon koji radi jako kvalitetno. Ubuduće očekujem da ćemo biti stabilan trećeligaš, sve ostalo bilo bi preambiciozno – kazao je Jelčić.

Novi glavni tajnik kluba Pero Maškarić najavio je kako će sva dugovanja prema igračima i trenerima nastala do 15. srpnja biti podmirena kroz idući tjedan, a najavio je i dovođenje još jednog ili dva igrača čime bi se kompletirao igrački kadar trenera Milana Petrovića u idućoj sezoni.

– Želim da svaki roditelj s ponosom dovede svoje dijete u GOŠK. Neće nam biti lako, ali idemo provati nešto napraviti – kazao je novi predsjednik kluba Miho Hendić.

Na kraju izborne skupštine nazočnima se još jednom obratio Pero Vićan istaknuvši kako od novog vodstva kluba očekuje plasman u gornji dio ljestvice te zaustavljanje procesa preranog odlaska igrača.

– Kao predsjednik Skupštine nisam operativno vezan za klub niti imam pravo potpisa na financije. Ako netko misli da ću otići iz GOŠK-a, e to neće moći. Koliko sam dao svog novca, samo da mi žena ne sazna. Nova uprava kreće s minimalnim dugom. Ja ne moram biti vegeta u svakoj juhi, ali ću biti u GOŠK-ovoj!

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist