Politika

HDZ Župa dubrovačka: Tražit ćemo izradu idejnog rješenja ‘gornje’ varijante brze ceste

srebreno hilton zupa001

Na sjednici Općinskog odbora HDZ-a Župe dubrovačke ove su srijedene doneseni zaključci vezano uz provedbu postupka javne rasprave o studiji utjecaja na okoliš trase brze ceste Grad Dubrovnik – Zračna luka. U svom priopćenju kojeg su poslali medjima navode četiri zaključka.

U prvom se ističe kako je ‘HDZ Župa dubrovačka od svog osnutka uvijek zastupao interese Župe dubrovačke i njezinih stanovnika, te je sve svoje odluke donosio u skladu s pravnim procedurama utemeljenim na zakonima RH. Stoga ne prihvaćamo nametanje bilo kakvih rješenja koja izlaze izvan tih okvira, a koja služe isključivo u dnevno-političke svrhe’.

U drugom zaključku se navodi da se ‘u kontekstu odabira trase brze ceste HDZ Župa dubrovačka zalaže za trasu koja će Župi dubrovačkoj olakšati život i riješiti gorući problem prometnog opterećenja uz nanošenje najmanje štete u svakom pogledu, a koja će ujedno omogućiti razvoj Župe u budućnosti.

-Od samih početaka razmišljanja o trasi brze ceste, uvijek je to bila trasa iznad svih naseljenih mjesta u Župi dubrovačkoj. Izradom studije izvedivosti, investitor izgradnje brze ceste, Hrvatske ceste d.d., premda o tome HDZ Župe dubrovačke nije imao priliku donijeti svoje zaključke, odabrao je na temelju svih pokazatelja iz studije, drugu varijantu ispod naselja Postranja kao bolju, te su nakon toga dali u izradu studiju utjecaja na okoliš koja je u ovom trenutku predmet javne rasprave – naveli su.

Treći zaključak je kako ‘HDZ Župa dubrovačka ima značajnih primjedbi na studiju utjecaja na okoliš, kao i na tehnička rješenja predložene donje trase te će iste putem Zaključka općinskog Vijeća uputiti izrađivaču studije i investitoru na korekcije’.

U četvrtom se navodi kako će ‘HDZ Župa dubrovačka putem Zaključka općinskog Vijeća zatražiti od investitora brze ceste izradu idejnog rješenja, detaljne vizualizacije te dopune studije utjecaja na okoliš i za dionicu – varijante V2 (‘gornja’ varijanta iznad Postranja) kroz područje Općine Župa dubrovačka. U slučaju izmjene bilo koje dionice predložene trase (Osojnik – Zračna luka) zahtjevamo ponovnu analizu cijele trase kroz studiju izvedivosti kao i studiju utjecaja na okoliš, kako bi se odabralo najbolje rješenje za stanovništvo, prostor i okoliš Župe dubrovačke’.

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist