Politika

HDZ opet traži ostavku Olge Muratti

hdz

Vijećnici HDZ-a i HSS-a opet traže razrješenje predsjednice Gradskog vijeća Olge Muratti.

Razloga je mnogo, rečeno je na danas održanoj konferenciji za novinare vijećnica Dubravke Šuice, Dubravke Marunčić i Sanje Putice, a najveći je što je Gradsko vijeće u krizi. Jedan od razloga jest i taj što Muratti, rekla je Šuica, za neodržavanje zadnje sjednice Gradskog vijeća i neimenovanje ravnatelja u kulturi pokušava odgovornost svaliti na oporbene vijećnike.

– Mi imamo odgovornost, ali ne kao vijećni8ci većine. Odgovornost se pokušava tražiti od nas, a ona je u prvom redu na upravnim vijećima i većini u Gradskom vijeću – kategorična je bila Šuica, dodavši kako je upravo Olga Muratti odgovorna za stanje u gradi, za čekanje zadnjeg dana roka za donošenje odluke o imenovanju ravnatelja u kulturi…

Istaknula je i kako se Gradsko vijeće, koje danas ima puno veću odgovornost nego ranije, saziva jako rijetko. Tako će 5. prosinca isteći zakonom predviđeni rok od 3 mjesta unutra kojega se sjednica mora održati. Doduše, u međuvremenu je bila održana tematska sjednica, no ona ne bi trebala ulaziti u ove redovne.

Vijećnika Dubravka Marunčić naglasila je kako je Gradsko vijeće u krizi, a u zadnje tri i pol godine Muratti se „ponaša gotovo autokratski, a ne kao prva među jednakima.
Predsjednica Olga Muratti ovo Vijeće vodi na način koji nije predviđen zakonom te zaboravlja da je uloga Gradskog vijeća danas puno snažnije nego je bila ranije – rekla je Muratti.
Podsjetimo i to da ako se sjednica ne sazove u roku od 3 mjeseca, što dakle ističe 5. prosinca, slijedi raspuštanje Gradskog vijeća i imenovanje povjerenika.
 

Zabrinuti za proračun
HDZ-ove gradske vijećnice osvrnule su se i na Vlahušićev prijedlog proračuna za 2013. godinu. Šuica je, naime, izrazila zabrinutost za njegovu visinu budući da je predloženo da će isti iznositi 450 milijuna kuna. Napomenula je i kako se u ovoj godini Grad zadužio za 100 milijuna kuna, što na naplatu stiže tek za dvije godine.
– Gradonačelnik je svjestan da neće dobiti iduće izbore pa troši novac sljedećih gradskih uprava – rekla je Dubravka Šuica.

Pročitajte još

Knežević iz Sabora: ‘Zakoni i Ustav sprječavaju smjenu sudaca i državnih odvjetnika koji ne rade svoj posao’

Dulist

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist