Grad

HDZ: Hvala građanima, ovo je potvrda našeg rada i obveza da nastavimo

HDZ: Hvala građanima, ovo je potvrda našeg rada i obveza da nastavimo

Nakon prebrojavanja svih biračkih mjesta kada je postalo jasno kako HDZ ima 61 mandat, Narodna koalicija njih 54, a Most 13, lokalni HDZ-ovci pozvali su novinare u Petilovrijence.

Na konferenciji za novinare treći na listi Branko Bačić ponovio je na konferenciji kako je HDZ osvojio sve gradove u županiji.
– Ustrajat ćemo na programima koje HDZ nosi u županiji, inzistirati na ciljevima izborne kampanje, jer naša županija mora biti samostalna regija, a njezino središte mora biti Dubrovnik – rekao je Bačić te dodao i kako je jedan od glavnih ciljeva i dalje naravno Pelješki most.
Predsjednik GO HDZ-a i sedmi na listi Mato Franković rekao je kako je zadovoljan rezultatima izbora jer je četvrti od 14 kandidata na listi po preferencijalnim glasovima.
-Građani su prepoznali naš rad. Dubrovnik mora ostati središte ove teritorijalne jedinice, a građani su to prepoznali i dali nam glas – rekao je Franković.
Sanja Putica je ustvrdila kako glasovi pokazuju kako su građani prepoznali i njihov program i Damira Krstičevića kao najboljeg mogućeg nositelja liste.
-Zadovoljna sam pozicijom koju je Dubrovnik dobio na listi i vjerujem da će biti dobro zastupljen i u Saboru i u izvršnoj vlasti – rekla je Putica.
Župan DN Nikola Dobroslavić rekao je kako ovakav rezultat potvrđuje kako je HDZ najjača politička opcija u Hrvatskoj i X. izbornoj jedinici.
– Uvjeren sam da će HDZ sastaviti novu Vladu i da će predsjednik Vlade biti Andrej Plenković. Ovo je potvrda da dobro radimo, ali i obveza da tako nastavimo – rekao je Dobroslavić.
Odgovarajući na novinarski upit Sanja Putica je odgovorila kako je uvjerena da će, bez obzira što zasad nitko iz Dubrovnika ne ulazi u saborske klupe (ako netko od prvih sedam na listi ne ode u Vladu), Dubrovnik imati svog predstavnika i u Saboru, ali i u izvršnoj vlasti.
-Nemamo nikakvih dvojbi. Nećemo kalkulirati s imenima ili afinitetima, ali Dubrovnik će svakako dobiti i saborskog zastupnika i nekoga u izvršnoj vlasti, posebice nakon ovakvog izbornog rezultata – rekla je Putica.

Pročitajte još

Grad krenuo s uređenjem igrališta na Ilijinoj glavici

Dulist

GRAD DUBROVNIK DIO KEKS OBITELJI Platite režije bez naknade preko aplikacije

Dulist

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist