Aktualno

HAKOM: Željeznicom prevezeno manje robe, ali više putnika

U drugom tromjesečju ove godine, HŽ Putnički prijevoz prevezao je 31,7 posto više putnika, a broj putničkih kilometara porastao je za 88,4 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, navode iz HAKOM-a.

Što se tiče pokazatelja teretnog željezničkog prijevoza, trend smanjenja prijevoza robe krajem prošle godine nastavljen je i u drugom tromjesečju ove godine. Teretnim željezničkim prijevozom prevezeno je 8,1 posto manje robe uz 13,3 posto manje ostvarenih tonskih kilometara u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Iako je teretni prijevoz bio smanjen ukupni prihodi od prijevoza robe rasli su za 1,2 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

-Povijesni teretni prijevoznik, HŽ Cargo d.o.o., prevezao je 6,8 posto manje robe uz 14,4 posto manje tonskih kilometara, a istovremeno su ostali teretni željeznički prijevoznici prevezli 8,8 posto manje robe i ostvarili 12 posto manje tonskih kilometara. HŽ Cargo d.o.o. je na kraju drugog tromjesečja ove godine imao udjel od 38 posto ukupno prevezene robe i 51,7 posto ostvarenih tonskih kilometara. Od ukupno 18 teretnih željezničkih prijevoznika 12 ih je bilo poslovno aktivno dok šest prijevoznika u drugom tromjesečju nije prevozilo robu – ističu iz HAKOM-a.

Foto Ilustracija

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

VELIKI POPUST ZA TEČAJ JEZIKA U FRANCUSKOJ ALIJANSI Evo kako ga možete osvojiti

Dulist

Županijski HDZ: ‘Oh, koje li ironije – Mišo Krstičević o rastrganosti!’

Dulist