Sport

Hajduk traži novog trenera

Hajduk traži novog trenera

Jens Gustafsson od danas više nije trener prve momčadi HNK Hajduk te sa svojim pomoćnicima Andreasom Brännströmom i Torbjörnom Arvidssonom napušta Hajduk, objavljeno je na službenim stranicama kluba. Naglasili su i kako će novog trenera prve momčadi objaviti tijekom aktualnog tjedna.

Kako piše Index, već neko vrijeme piše se o mogućem odlasku Gustafssona, a jedina dva imena koja su se spominjala kao kandidati za njegovog nasljednika su bivši trener Gorice i odnedavno Ludogorca Dambrauskas, te Samir Toplak, iskusni HNL trener i stručnjak za ostanak u ligi koji već neko vrijeme čeka priliku u većem klubu.

Kako doznaju, jedno ime sigurno otpada s popisa, a riječ je o litvanskom stručnjaku. Indexu je potvrđeno da Dambrauskas trenutno pregovara s Legijom iz Varšave i mađarskim MOL Fehervarom. Osim ovih ponuda, Dambrauskasa žele i neki klubovi iz arapskog svijeta, ali on za takve ponude nije zainteresiran

Devet pobjeda, tri remija i pet poraza
Gustafsson je preuzeo prvu momčad 28. svibnja ove godine. Pod njegovim vodstvom Hajduk je odigrao ukupno 17 utakmica te je pri tom upisao devet pobjeda, tri remija i pet poraza. Posljednju utakmicu vodio je u Koprivnici gdje su Bijeli poraženi rezultatom 3:2.

– Želim se prije svega zahvaliti predsjedniku i sportskom direktoru na ukazanom povjerenju. Zahvalan sam za svo vrijeme koje sam proveo u Hajduku te na svemu što sam u proteklom periodu doživio od ljudi u Splitu i Dalmaciji. Posebna zahvala ide našim navijačima koji su uvijek bili podrška meni i cijeloj momčadi. Hajduku želim sve najbolje u budućnosti. Ovo je sjajan Klub i siguran sam da će momčad biti sve bolja i bolja u nastavku ove sezone. – poručio je gospodin Gustafsson na odlasku.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist