Aktualno

‘GUSTI OD KOBASICA’ Sudjelujte u natjecanju za najbolju kobasicu dubrovačkog kraja

gusti od kobasica

Centralni događaj ovogodišnjih “Gusta od Kobasica” se održava ove nedjelje 18. veljače, u vremenu od 16 do 20 sati u samostanu Sv. Vlaha u Pridvorju.

Događaj započinje stručnom prezentacijom te vođenim kušanjem kobasica kao i predstavljanjem potencijala Vukovarsko-srijemske županije u proizvodnji kvalitetne sirovine za suhomesnate proizvode. U nastavku se za sve prisutne organizira prezentacija pravljenja slavonskih, istarskih i konavoskih kobasica te degustacija proizvoda od autohtone slavonske pasmine svinja. Događaj će završiti dodjelom diploma i pehara sudionicima i pobjednicima natjecanja za najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja.

Manifestacija Gusti od kobasica ove godine stavlja naglasak na kvalitetnu sirovinu koja je osnovni preduvijet proizvodnji kvalitetnih suhomesnatih proizvoda. Stoga se i uspostavlja suradnja s Agro-klasterom iz Vukovarsko srijemske županije i njihovom Udrugom svinjogojaca. Zato se pozivaju svi koji žele već ovaj tjedan ostvariti kontakte direktno s proizvođačima mesa da dođu u Pridvorje i osiguraju potrebne količine sirovine iz produženog uzgoja za soljenje i preradu.

Drugi preduvjet za proizvodnju vrhunskih proizvoda je poštivanje pravila struke i tehnologija proizvodnje o čemu će i ove godine govoriti dr. sc. Mario Bratulić, već dokazani stručnjak i prijatelj ove manifestacije koji je za svoja nastojanja u podizanju razine kvalitete lokalnih OPG-ova prošle godine dobio i nagradu Općine Konavle.

Prvi uzorci domaćih kobasica iz Pelješca, Dubrovačkog primorja i Mljeta su već upućeni u Konavle, a Udruga poziva sve proizvođače domaćih kobasica iz dubrovačkog kraja koji žele sudjelovati u ocjenjivanju da svoje uzorke donesu u ured na Grudu u četvrtak 15. veljače od 17 do 20 sati ili u petak 16. veljače od 9 do 11 sati odnosno do subote jutro po dogovoru na broj telefona 095 124 6333.

Pročitajte još

Atlantska plovidba povlači dionice sa Zagrebačke burze

Dulist

Sumnja se da je Palata onečišćena zbog nepropisnog odlaganja nusprodukata proizvodnje maslinovog ulja

Andrea Falkoni Račić

DONOSIMO RASPORED CISTERNI Neugodni mirisi u Palati još prisutni

Dulist