Aktualno

‘GUSTI OD KOBASICA’ Sudjelujte u natjecanju za najbolju kobasicu dubrovačkog kraja

gusti od kobasica

Centralni događaj ovogodišnjih “Gusta od Kobasica” se održava ove nedjelje 18. veljače, u vremenu od 16 do 20 sati u samostanu Sv. Vlaha u Pridvorju.

Događaj započinje stručnom prezentacijom te vođenim kušanjem kobasica kao i predstavljanjem potencijala Vukovarsko-srijemske županije u proizvodnji kvalitetne sirovine za suhomesnate proizvode. U nastavku se za sve prisutne organizira prezentacija pravljenja slavonskih, istarskih i konavoskih kobasica te degustacija proizvoda od autohtone slavonske pasmine svinja. Događaj će završiti dodjelom diploma i pehara sudionicima i pobjednicima natjecanja za najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja.

Manifestacija Gusti od kobasica ove godine stavlja naglasak na kvalitetnu sirovinu koja je osnovni preduvijet proizvodnji kvalitetnih suhomesnatih proizvoda. Stoga se i uspostavlja suradnja s Agro-klasterom iz Vukovarsko srijemske županije i njihovom Udrugom svinjogojaca. Zato se pozivaju svi koji žele već ovaj tjedan ostvariti kontakte direktno s proizvođačima mesa da dođu u Pridvorje i osiguraju potrebne količine sirovine iz produženog uzgoja za soljenje i preradu.

Drugi preduvjet za proizvodnju vrhunskih proizvoda je poštivanje pravila struke i tehnologija proizvodnje o čemu će i ove godine govoriti dr. sc. Mario Bratulić, već dokazani stručnjak i prijatelj ove manifestacije koji je za svoja nastojanja u podizanju razine kvalitete lokalnih OPG-ova prošle godine dobio i nagradu Općine Konavle.

Prvi uzorci domaćih kobasica iz Pelješca, Dubrovačkog primorja i Mljeta su već upućeni u Konavle, a Udruga poziva sve proizvođače domaćih kobasica iz dubrovačkog kraja koji žele sudjelovati u ocjenjivanju da svoje uzorke donesu u ured na Grudu u četvrtak 15. veljače od 17 do 20 sati ili u petak 16. veljače od 9 do 11 sati odnosno do subote jutro po dogovoru na broj telefona 095 124 6333.

Pročitajte još

[VIDEO] VIKTORIJA KNEŽEVIĆ U SABORU: ‘Zakon o proračunu izgleda kao da je iz srednjeg vijeka’

Dulist

Svjetski poznata hotelska grupacija koja je prisutna i na hrvatskom tržištu ulazi na zahtjevno tržište Saudijske Arabije

Dulist

OBRAZOVANJE MINISTARA Imamo šest doktora znanosti, jedan novi školovan u SAD-u

Dulist