DuList PROMO

GREEN BUZZG Zzzuji zelenim površinama Zagreba

GREEN BUZZG Zzzuji zelenim površinama Zagreba

Zagreb je grad koji je nevjerojatno isprepleten s prirodom. Vidljiva je ona u brojnim gradskim parkovima, u Zelenoj potkovi, u jezerima Bundek i Jarun te u zelenim površinama koje se nalaze raštrkane po cijelom gradu, dajući vedrinu zgradama i asfaltu. Ova kombinacija urbanog područja i pri­rode kao da je savršena pozornica za lagano, ležerno i detaljno istraživanje, odnosno slow tourism. Ne znate kako? Pokazat će vam lokalci koji su pravi stručnjaci za postizanje onog balansa između gradske vreve i opuštenosti: sve će obaviti, istražiti i iskusiti, no uvijek će uzeti dovoljno vremena kako bi u potpunosti u tome uživali.

Vaš zagrebački detoks

Kada skinemo zakulisne maske Zagreba grada, ostaje njegovo zeleno lice. Ono je tu oduvijek, neuništivo unatoč ispira­nju vremenom i novim generacijama. Tu je za Zagrepčane – liječi, smiruje, daje novu perspektivu. Njegove žile kucavice protežu se šumovitim grad­skim oazama, parkom prirode i zagre­bačkim vodenim površinama. Planine, jezera, rijeke i zelena kraljica – Med­vednica, pozivaju na aktivan stil života. Usred urbanog ritma grada, oni su nje­gova pluća. Zagreb i priroda žive u div­noj simbiozi.

GREEN BUZZG Zzzuji zelenim površinama ZagrebaProgram zelenih pozornica na otvorenom

Posebno vrijedi istaknuti projekt Okolo koji je već započeo, a događat će se do 30. kolovoza na Gornjem gradu. Umjet­nički projekt će oživjeti skrivene ulice, zaboravljene prolaze, krošnje zagre­bačkih parkova i zakutke Gornjeg grada. Brojni umjetnici svakodnevno će uljepšavati (u)lice grada, a manje i veće umjetničke priče čekat će da ih spontano ili namjerno otkrijete na više od deset lokacija u centru Zagreba. U ovoj jedinstvenoj umjetničkoj šetnji na svakom koraku iznenađivat će vas street art, svjetlosne, zvukovne, fotografske, zelene, skulpturalne i interak­tivne instalacije. ­

Ukoliko ste propustili ZeGeVege festival, već od 25. kolovoza pa sve do 11. rujna imat ćete priliku kušati slasnu ponudu vrhunskih food truckova na Jarunu. Rado biste običan izlazak zamijenili neobičnim, od barova draži su vam par­kovi, najljepše vam je sjediti ‘rame uz rame’, nepovratni ste spontani roman­tik ili jednostavno volite sve s pariškim štihom – onda je Le Grič baš za vas! Le Grič u parku Grič svake subote u kolo­vozu od 20 do 24 sata zamijenite običan izlazak neobičnim i uživajte u jednom od najljepših gradskih parkova uz svje­tlost svijeća, okuse domaćih vina te zvukove violine, gitare i ukulelea.

GREEN BUZZG Zzzuji zelenim površinama ZagrebaProjekt Mali Zagreb događa se na više lokacija do 30. rujna, a radi se o konti­nuiranoj seriji minijaturnih instalacija postavljenih unutar frekventnih i zani­mljivih ulica grada Zagreba. Minijature podsjećaju na male zgrade, stanove i trgovine koje su postavljene na pozici­jama rubnika i uz same zgrade.

Uz bogat glazbeni program i ugosti­teljsku ponudu GreenRiver Fest je do 2. listopada pripremio brojne radionice, predstave, kino projekcije, lebdeće izložbe, solarne instalacije i još mnogo toga na već dobro poznatoj lokaciji Sav­skog nasipa, ispod Hendrixovog mosta.

Festival ZAGREB CALLING 2022 je u novom festivalskom vikend konceptu koji će se održati početkom rujna na dva floora i tako započeti novu klupsku sezonu u Zagrebu i povratak na vruće plesne podije nakon dugog i slanog ljeta. Ne propustite Zagreb Calling 2. i 3. rujna na obali Savskog Nasipa kod Jankomirskog mosta u najrasplesani­joj zagrebačkoj šumici.

GREEN BUZZG Zzzuji zelenim površinama ZagrebaMartina Bienenfeld, direktorica TZGZ-a za kraj je izjavila: ‘Posljed­njih nekoliko godina, održivi i zeleni turizam u fokusu su našeg djelovanja, stoga smo kampanju u potpunosti plasirali na digitalne kanale i dodatno se posvetili zelenom Zagrebu. Kroz Green BUZZG komuniciramo Zagreb koji obiluje zelenim površinama te, usprkos urbanom i ubrzanom načinu života, nudi svojevrsni detoks u broj­nim parkovima, šumama, jezerima, rijeci Savi te, plućima našeg grada – Medvednici.’

Više informacija o svim progra­mima kasno ljetnog projekta GREEN BUZZG potražite na stranicama Turi­stičke zajednice grada Zagreba – www.infozagreb.hr.

Foto: J. Duval/M. Mihaljević

Pročitajte još

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist

Nije šala! Od danas u TuttoBene popust 40 posto na sve!

Dulist