Aktualno

Gredelj u Zagrebu otkriva tajne dokumente

Gredelj u Zagrebu otkriva tajne dokumente

Odvjetnik Vladimir Gredelj na konferenciji za novinare 26. rujna u hotelu West In u Zagrebu otkrit će pronađene dokumente vezane za slučaj Prevlaka, koji su bili tajna još od 1955. godine.

Dokumenti predstavljaju neoborive dokaze kako je zemlja na Prevlaci 1955. godine oduzeta vlasnicima od strane jugo-komunističkog režima. Ti dokumenti demantiraju laž Ministarstva pravosuđa kako je zemlja oduzeta od strane Austro-ugarskih vlasti temeljem odluke o izvlaštenju.

Gredelj napominje kako je ta tajna bila razlog dugogodišnje medijske blokade u slučaju Prevlaka za vrijeme Sanaderova HDZ-a i Račanova SDP-a. Također, Prevlaka je teška oko 300 milijuna eura, te time postaje slučaj korupcije bez presedana, jer se njome upravljalo iz najvišeg državnog vrha, iz Ministarstva pravosuđa RH.

O slučaju Prevlaka obaviještene su i članice EU, od kojih se zatražilo zauzimanje kako bi se protiv RH poduzele odgovarajuće mjere poradi suzbijanja sramotnih situacija u hrvatskom pravosuđu te da se pravosuđe uvede u okvire zakonskog djelovanja, pa makar se time pomaklo punopravno članstvo u EU.
 

Pročitajte još

PROMETNA U KUPARIMA Ozlijeđena osoba prevezena u bolnicu

Dulist

OD IDUĆEG TJEDNA Liječnici će imati pravo prijaviti pacijente privremeno nesposobnima za vožnju

Dulist

GORAK KRAJ ‘Novi Europski Bauhaus’ izostavio Dubinu iz projekta, iz kluba poručili: Uprava TUP-a gurnula nas je u stečaj

Dulist