Županija

GRATIS NA LOKRUM Nardelli traži i povoljniji parking za svoje Župljane

POTPISIVANJE MOZAIK

Ugovor o suradnji između JU Rezervat Lokrum i Općine Župa dubrovačka potpisan je jutros u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika.

Ugovor su ispred Općine potpisali načelnik Silvio Nardelli, a ispred JU ravnatelj Mario Tevšić, a potpisivanju je prisustvovao i gradonačelnik Andro vlahušić.

-Ovo je nastavak jedne dobre suradnje između Župe dubrovačke i Grada Dubrovnika te je jedan mali iskorak naprijed i za Dubrovnik Card, i Cavtat i Lokrum i ujedno jedan dobar oblik funkcionalne integracije svega onog što Grad ima, a Župa nema – izjavio je Andro Vlahušić.

-Uvažavamo problem parkirnih mjesta u Gradu, ali isto tako tražimo od gradonačelnika da riješi gorući problem koji muči moje Župljane, a to je visoka cijena parkinga u Gradu – najavio je svoj zahtjev načelnik Silvio Nardelli

– Što se tiče gospara Nardellia, mi smo zainteresirani za svaki oblik suradnje koja je u interesu Župljana i Dubrovčana. Nažalost parking je takav da nema mjesta ni za nas, ali nema ni razloga da Sanitat i naš Upravni odjel ne razmotre ideju. Što se tiče prijevoza, smatram da je javni prijevoz budućnost razvoja Grada jer su problemi parkinga i automobila fizička ograničenja koja ne možemo preći – odgovorio je na zahtjev načelnika Andro Vlahušić.

Ugovor će stanovnicima ove općine omogućiti gratis karte za posjet Lokrumu prema modelu koji je prije dvije godine uveden za stanovnike Grada Dubrovnika, a od kraja lipnja isti model proširen je i na Općinu Konavle. Najavljena je i mogućnost uvođenja brodske linije Cavtat-Srebreno-Lokrum.

Pročitajte još

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist

[FOTO] Laureatima uručena priznanja Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist