Politika

GRADSKO VIJEĆE Raguž umislio da je Gandalf!

GRADSKO VIJEĆE Raguž umislio da je Gandalf!

U subotu 5. srpnja u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika održat će se 9. po redu sjednica Gradskog vijeća.

U 29 točaka dnevnog reda (a šuška se i o još nekoliko točaka koje bi se trebale tu naći) odlučit će se o smjeni aktualne ravnateljice Linđa Dubravke Sarić, kao i ravnateljice Zavoda za obnovu Dubrovnika Ivanke Jemo, vijećnici će raspravljati i o izmjenama odluke o zaduživanju Grada Dubrovnika (koja je povučena s dnevnog reda prošle sjednice), uvodi se stroži režim prometovanja vozila kroz staru gradsku jezgru, a zanimljivo je pogledati i izvješća o radu nekih komunalnih tvrtki u vlasništvu Grada.

Leti Sarić, ide Jemo

Vlahušić će ponovno pokušati ‘pretumbati’ sredstva iz HBOR-ovog kredita, pa bi Lazareti trebali dobiti čak 14 milijuna kuna više nego što je to izvorno predviđeno. Materijali za točke dnevnog reda kojim se smjenjuju Dubravka Sarić i Ivanka Jemo nisu dostupne javnosti, i vijećnici će ih dobiti na samoj sjednici nakon sastanaka Odbora za izbor i imenovanja.

Njihovi nasljednici još uvijek nisu poznati, no špekulira se o (zasad) konkretna dva imena, jedan gospar i jedna dubrovačka dama Vrijedi napomenuti kako se u slučaju Linđa radi o smjeni ravnateljice zbog narušenih međuljudskih odnosa i prijepora koje su se događali u toj kulturnoj ustanovi u njezinom mandatu. Kap koja je prelila čašu bio je intervju koji je ravnateljica dala za DuList u kojem je istaknula kako ‘ne bi imala problema s plesačima da pije s njima’.

Nakon toga krenuo je bojkot nastupa i prosvjedna pisma, a kulminacija je njezina smjena, odnosno točka 28 dnevnog reda. S druge strane nakon dugog niza godina na tom radnom mjestu, u mirovinu odlazi Ivanka Jemo, bivša ravnateljica ZOD-a čiji se Zavod našao u raskoraku ‘Lex Vlahušića’ kada su ostali bez državnih novaca, ali nisu dobili novac od Grada Dubrovnika.

‘Raguž sivi’

Iako se zamjenik gradonačelnika Željko Raguž malo požurio i najavio zabranu ulaska automobila u Grad već od 15. lipnja, to bi trebalo zaživjeti tek od ove sjednice, odnosno osam dana od objave Odluke u službenom glasniku Grada. Naime, prema novima pravilima, u maniri Gandalfa iz serijala ‘Gospodar prstenova’, ‘Raguž sivi’ je zabranio ulaz preko vrata od Ploča od 1. svibnja do 1. listopada osim u vremenu od 5 ujutro do 9 ujutro za sva vozila, dok karićari iznimno imaju dozvolu od 5 do 9 i 30 te 17 do 19 sati. Iznimka su automobili koje ulaze u Grad zbog vjenčanja, no oni će tražiti posebnu dozvolu. Odlukom o komunalnom redu uređuje se (po ‘n-ti’ put) također i problematika reklamiranja i oglašavanja. Koliko uspješno ostaje tek za vidjeti.

O čemu će još raspravljati gradski vijećnici pročitajte u tiskanom izdanju DuLista, koji je od srijede na kioscima.

Pročitajte još

Katarina Doršner: Je li gradnja zračne luke Trebinje novi oblik rata prema RH?

Andrea Falkoni Račić

Franković vlasnicima Dubine: Nitko vas nije istjerao, nego vam se više puta pomagalo

Andrea Falkoni Račić

Andro Vlahušić: Ukinimo vinjete za Pile, a svim građanima omogućimo besplatan promet oko Grada

Dulist