Grad

GRADSKO VIJEĆE ‘Može nam se dogoditi da platimo groblje Dubac, a da građani ostanu bez grobnica’

Govoreći o projektu Groblja Dubac na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Franković je rekao kako nema isplate sredstava za projekt dok ne dobije sve odgovore od čelnika Župe dubrovačke.

Istaknuo je kako nije nikoga prozvao za nekakav kriminal, već da samo želi odgovore zašto je mijenjan projekt što naravno donosi izmjene i na troškovnu stranu.

-Ako će nam te izmjene donijeti uštedu bit ćemo za to, ali ne prihvaćamo dodatna financijska opterećenja, a mi smo glavni financijer sa 76 posto sredstava. Vlasništvo groblja je 51 posto Župa dubrovačka, a 49 posto Grad Dubrovnik -rekao je on.

Ljubo Nikolić rekao je kako će grobnim mjestima upravljati Župa dubrovačka preko tvrtke koja će biti u njihovom 100-postotnom vlasništvu.

-Podržavam izgradnju groblja, ali gradonačelniče potaknite izmjene zakona da u vlasništvo tvrtki koje upravljaju grobnim mjestima mogu ući susjedne jedinice lokalne samouprave – rekao je on te dodao kako se u teoriji može dogoditi da građani Dubrovnika ostanu bez grobnih mjesta.

Pročitajte još

BRANITELJ PERO BENDER Meni je ’95. stvar završila! Odabrao sam biti Pero glazbenik, a ne Pero ratni veteran!

Ivana Mijić Vulinović

PREDSTAVLJEN NOVI IZGLED SPOMEN SOBE Trebala bi biti dovršena do Feste sv. Vlaha!

Dulist

GRADONAČELNIK DOMINKU RADIĆU ‘Hvala od srca što nesebično pomažete ljudima’

Dulist