Grad

GRADSKO VIJEĆE Jelčić: Kako ćete riješiti golotinju na Stradunu?

GRADSKO VIJEĆE Jelčić: Kako ćete riješiti golotinju na Stradunu?

Sjednica Gradskog vijeća počela je zahtjevom Srđevca Ljuba Nikolića o raskidu ugovora s Razvoj golfom za tvrđavu Imperijal, a prethodno je na dnevni red dodano osam točaka dnevnog reda.

DDS-ov Lukša Matušić stavio je mandat u mirovanje zbog imenovanja na mjesto predsjednika Uprave Vodovoda, a zamijenila ga je Patricija Mage Vidak.

U sklopu vijećničkih pitanja HDZ-ov Gordan Špero pročitao je pismo građanina vezano za istezalište na Batali, a zanimalo ga je i što će se napraviti po pitanju građevinskih radova na području Grada tijekom sezone.

Franković je odgovorio kako će prenijeti probleme istezališta na Batali Božidaru Memedu, a istaknuo je kako će se građevinski radovi dopuštati tijekom sezone samo ako ne utječu na turističku sezonu i to u vremenu od 9 do 14 sati.

HDZ-ov Emilio Puljizević pitao je kada će se potpisati kolektivni ugovor s JVP Dubrovački vatrogasci, a zanimalo ga je i kada će se riješiti problematike autobusnih ugibališta u Zatonu, Lozici i Trstenom.

Dustrin Željko Raguž pitao je zašto se djeca roditelja iz susjednih općina mogu upisati u vrtiće na način da oni prijave prebivalište nekoliko dana prije predavanja zahtjeva u Dubrovniku dok se djeca iz Dubrovnika ne mogu upisati, a kritizirao je i odredbu po kojoj su djeca rođena prije 31. kolovoza ‘favorizirana’ po pitanju upisnih kvota.

– Ako se rodite do 31.8 morate čekati godinu dana da vam se dijete može upisati u vrtić. Recite dr. Krmeku da pogura da ne bi uhvatili 1. rujna – našalio se Raguž.

Pročelnik Miho Katičić rekao je kako će se pripremiti novi pravilnik koji bi elimirao te probleme, a istaknuo je kako se i sada upisuju djeca rođena iza 31. kolovoza.

HDZ-ov Krešimir Marković tražio je na koji način se rješava pitanje parkinga u Dubrovniku, a gradonačelnik Franković je odgovorio kako Grad Dubrovnik mora kupiti Javnu garažu na Ilijinoj glavici.
-Pile su zagušene, a jedno od rješenja je plato na Javnoj garaži – rekao je on.

DUSTRA-ina Ivana Šepak pitala je što se radi po pitanju problematike turističkih vodiča iz EU koji imaju pravo voditi ture po Dubrovniku bez da polože iste ispite kao domicilni vodiči.

Mostov Maro Kristić pitao je je li utvrđena lokacija za novi azil za životinje, a zanimalo ga je i u koje će objekte športske infrastrukture Grad ulagati.
Franković je odgovorio kako lokacija postoji te kako je trenutno u fazi ispitivanja buke, a dodao je kako će iznos za izgradnju biti uvršten u proračun.
Što se tiče sportske infrastrukture Franković je odgovorio kako je prioritet sportska dvorana uz ovu postojeću, a rekao je i kako će u budućnosti biti potreban politički konsenzus za projekt nogometnog stadiona.
Ljubo Nikolić pitao je jesu li investitori Dubrovački zalasci sunca dobili sve potrebne dozvole za izgradnju u Uvali Lapad.
Gradonačelnik Franković je odgovorio kako je Uvala Lapad bila sramota Grada, a rekao je kako su tamo dozvoljeni radovi jer je to u interesu Grada Dubrovnika.
-Ne ulazeći u to kako je koncesionar dobio koncesiju i od koga nas ne interesira, a kad već nemamo pravo gospodarenja pomorskim dobrom što nije dobro, onda nemamo pravo zaustaviti projekt koji je pred samim krajem – rekao je on.

HNS-ov Miho Obradović pitao je što je s obećanjem da će se sortirnica pošte vratiti natrag u Dubrovnik, a Franković je odgovorio kako ima obećanje Hrvatske pošte da će pošta unutar Dubrovnika doći unutar tri dana.

Dolores Lujić pitala je je li Grad upoznat sa studijom trećeg ulaza u Grad s parka Orsule.
-Upoznat sam s tom studijom, a smatram da problem prometa treba sagledati cjelovito. Vidjeli ste posljednjih dana da se može upravljati prometom i drugačije kad je veliki broj putnika s kruzera u Dubrovniku. Ja jesam za treći ulaz s Orsule, ali hajdemo riješiti problem prometa u cjelini. Moramo smanjiti broj vozila koji dolazi prema povijesnoj jezgri – rekao je Franković.

HDZ-ov Marijo Bekić rekao je kako bi Grad trebao intervenirati po pitanju reda letenja i cijene karata na aviolinijama za Zagreb.
Franković je ustvrdio kako se Croatia Airlines godinama maćehinski ponaša prema Dubrovniku.
-Takvo ponašanje je neprihvatljivo. Grad Dubrovnik je dao subvenciju za aviokarte, a Croatia Airlines je samo gramzljivo podigla cijenu karte za taj iznos. Mi nismo povezani s maticom, i avio prijevoz je jedini adekvatni prijevoz jer za sve ostalo moramo prelaziti granicu – rekao je Franković te dodao kako vjeruje da će CA u budućnosti znati prepoznati vrijednost Grada Dubrovnika.

DDS-ov Ivan Jelčić pitao je što će se u ova dva ljetna mjeseca napraviti po pitanju gostiju koji šetaju Gadom neprimjereno odjeveni.
Gradonačelnik je rekao kako se mora osnažiti komunalno redarstvo, a istaknuo je kako je nedavno vidio jednu strankinju koja se usred bijela dana presvlačila.
-Svašta živ čovjek vidi. Dajte nam malo vremena da osnažimo komunalno redarstvo- rekao je on.

Pročitajte još

Asfaltira se Ulica Marina Kneževića u Novoj Mokošici

Dulist

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović