Grad

GRADOVI PRIJATELJI U SVEČANOJ POSJETI Gradska uprava ponosna na sjajne odnose diljem Europe

gradovi prijatelji naslovna

Gradonačelnik Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić ugostili su izaslanstva gradova prijatelja u Maloj vijećnici.

Prijemu su nazočile i predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika, Katarina Doršner, i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika, Ivana Brnin.

Gradonačelnik Franković zahvalio je prisutnim predstavnicima gradova prijatelja iz Bad Homburga, Sarajeva, Rueil-Malmaisona, Vukovara i Sorrenta na iznimnoj suradnji, otvorenosti i njegovanju prijateljstva tijekom proteklih godina.

– Gradska uprava Grada Dubrovnika ponosna je i sretna što ima sjajne dugogodišnje odnose diljem Europe i ovih prostora. Ova prijateljstva su pokazala svoju snagu, solidarnost i izuzetnu suradnju u mnogim područjima. Nadamo se novim mogućnostima, kvalitetnim projektima i aktivnostima koje će nas još više povezati i ujediniti u budućnosti-  istaknuo je gradonačelnik Franković.

Patrick Ollier, gradonačelnik francuskog grada Rueil-Malmaisona, izrazio je posebno zadovoljstvo zbog današnjeg susreta te se prisjetio lijepih trenutaka i događaja koji su povezali njihov grad s Dubrovnikom i Hrvatskom, u koju se uvijek rado vraćaju.

Predsjednik Gradskog vijeća njemačkog grada Bad Homburga, Alfred Etzrodt, iskoristio je priliku za zahvalu predstavnicima gradske uprave Dubrovnika i prenio pozdrave gradonačelnika Alexandera Hetjesa. Istaknuo je izuzetno uspješnu suradnju s Dubrovnikom, posebice kada je riječ o brojnim hvalevrijednim inicijativama i aktivnostima od zajedničkog interesa koje su povezale narode, gradove i države.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Vukovara, Kristina Bilić, naglasila je da prijateljstvo Vukovara i Dubrovnika ima posebnu simboliku te da uzajamna susretljivost i zajedništvo čine snažan temelj dugogodišnjih odnosa.

Predstavnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva, Vedad Deljković i Srđan Simonović, istaknuli su velike korake naprijed u suradnji od 2007. kada je potpisana povelja o bratimljenju, posebno u području turizma i kulture.

Predsjednik Gradskog vijeća talijanskog grada Sorrenta, Luigi Di Prisco, također je izrazio zahvalnost izaslanstvu Grada Dubrovnika te je izrazio vjeru u izvanrednu budućnost i suradnju između Dubrovnika i Sorrenta, koju će graditi i njegovati kroz brojne kulturne, umjetničke i glazbene projekte.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist