Grad

Gradonačelnik don Tomi Lučiću zahvalio na dugogodišnjem predanom radu

don toma frankovic prijem 2

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić susreli su se jutros sa don Tomom Lučićem dugogodišnjim rektorom Zborne crkve sv. Vlaha, crkve sv. Spasa i delegatom za apostolat pomoraca. Povod prijema je skori odlazak don Tome Lučića u mirovinu zbog navršene kanonske dobi.

Gradonačelnik Franković i zamjenica Tepšić razgovarali su o brojnim aktualnostima s don Tomom Lučićem i don Hrvojem Katušićem budućim rektorom Zborne crkve sv. Vlaha koji je također prisustvovao ovom svečanom prijemu. Dotaknuli su se brojnih aktualnih tema od epidemije koronavirusa, solidarnosti i pomoći prema dubrovačkom puku u nadolazećim vremenima te su se prisjetili proslava i obilježavanja Feste našega Parca sv.Vlaha u Dubrovniku i obližnjim krajevima.

Gradonačelnik Franković uputio je riječi zahvale don Lučiću koji je dugi niz godina predano i vjerno služio Dubrovačkoj biskupiji i domaćem puku. Gradonačelnik Franković kazao je kako je don Toma zasigurno ostavio neizbrisiv trag i biljeg, ne samo u Gradu nego i šire, postavši veliki prijatelj vjernika i građana Grada, čije će se poruke mira, solidarnosti i poštovanja upućene sa Oltara crkve sv. Vlaha pamtiti još dugo.

Don Toma Lučić kazao je kako mu je bila iznimna čast i zadovoljstvo svih ovih godina služiti Gradu i građanima. Iskazao je gradonačelniku Frankoviću i zamjenici Tepšić posebnu poruku da u teškim vremenima koja nas očekuju zbog prisutnosti epidemije koronavirusa građanima pruže racionalnu pomoć, vodeći se načelima solidarnosti, skromnosti i zajedništva.

Na samom kraju Gradonačelnik je don Tomi Lučiću kao poklon za neiscrpan svećenički rad uručio sliku Dubrovnika, te je zajedno sa zamjenicom Tepšić poželio don Hrvoju Katušiću puno sreće, strpljenja i uspjeha u njegovom svećeničkom služenju.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist