Grad

Gradonačelnik čestitao Dan državnosti Republike Hrvatske

blank

U prigodi obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, dubrovački gradonačelnik Mato Franković uputio je čestitku sugrađanima, koju prenosimo u cijelosti.

Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,

Nakon stoljetne borbe za vlastitu državu, konstituiranjem prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora, dana 30. svibnja 1990. godine, ostvaren je san brojnih generacija hrvatskog naroda.

Obilježavajući Dan državnosti prisjećamo se tog trenutka i njegove važnosti u kontekstu svih promjena koje su se tada dogodile i onoga što je uslijedilo. Stoga je ovo dan kada je, prije svega, potrebno iskazati zahvalnost i duboko poštovanje prema poginulim hrvatskim braniteljima i svima onima koji su svoje živote nesebično tada stavili na branik Domovine.

Danas nam je, kao samostalnoj državi, članici Europske unije, obveza stvarati bolje društvo, društvo mira i tolerancije, demokratskih vrijednosti, jednakosti, prosperiteta, društvo prilika za sve naše sugrađane.

S tim ciljem i željom za daljnjim napretkom našeg Grada i Domovine, poštovani sugrađani, u ime Grada Dubrovnika i svoje osobno čestitam Vam Dan državnosti Republike Hrvatske!

S poštovanjem,
Gradonačelnik
Mato Franković

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ČESTITAO ANTI KOLUNĐIJI ‘Svima pokazuješ da se upornošću može nadvladati svaka životna prepreka’

Dulist

NATJEČAJ ZA RAVNATELJA LAPADSKE ŠKOLE Stigle prijave nekoliko kandidata, Soko neće po novi mandat

Dulist

DVIJE TITULE Dubrovnik najpametniji i najbolji grad za život u Hrvatskoj

Dulist