Crna kronika

GRAĐANI OPREZ! Prevarili 72-godišnjakinju sa ‘zlatnom’ narukvicom

policija ilustracija 7

Policija sumnjiči 69-godišnjaka iz zagreba za kazneno djelo prijevare. Naime, prijavila ga je 72-godišnjakinja koju je na području Dubrovnika zaustavio osumnjičeni muškarac koji je u ruci nosio narukvicu žute boje i pitao je pripada li joj ta narukvica. Kada je oštećena rekla da narukvica nije njezina, upitao je ima li u blizini zlatara u kojoj bi mogao provjeriti je li ‘pronađena’ narukvica izrađena od zlata.
U tom trenutku naišao je muškarac kojeg je osumnjičeni također pitao za zlataru u blizini na što mu je muškarac odgovorio da se bavi zlatom i nakon pregleda narukvice procijenio njenu vrijednost na 5.000,00 eura. Izrazio je želju da otkupi narukvicu te ih je zamolio da ga pričekaju da ode po novce.
Osumnjičeni je potom oštećenoj ponudio da mu da polovicu novca budući žuri na autobus, i da sama sačeka navodnog zlatara kada se vrati s novcem, na što je oštećena pristala i s bankomata podigla 1.100,00 eura koji novac je dala osumnjičenom, a on njoj narukvicu.
Ubrzo je shvatila da je prevarena i cijeli je slučaj prijavila policiji.
Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare osumnjičeni 69-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan u pritvorsku jedinicu ove Policijske uprave, dok se nastavlja kriminalističko istraživanje koje ima za cilj utvrditi drugu mušku osobu uključenu u ovaj događaj.

Pročitajte još

IZAZVAO PROMETNU U ROGOTINU 71-godišnjak ‘napuhao’ 2,17 promila

Dulist

KAZNENO PRIJAVLJENA 55-GODIŠNJAKINJA S lažnom potvrdom do boljeg radnog mjesta

Dulist

MUP UPOZORAVA NA LAŽNE PORUKE Pripazite ako su vam stigli ovakvi mailovi!

Dulist