Crna kronikaUrednički izbor

‘Građani, hvala vam!’ Policija je uhitila 58-godišnjeg razbojnika

'Građani, hvala vam!' Policija je uhitila 58-godišnjeg razbojnika
Policija traga za pociniteljem razbojnistva u Dubrovniku

Nakon što je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u ponedjeljak, 18. srpnja, objavila fotografije i snimak muškarca koji se dovodi u vezu s kaznenim djelom pokušaja razbojništva, počinjeno tijekom poslijepodnevnih sati 8. srpnja ove godine u Dubrovniku, već sat vremena nakon objave zaprimili smo veći broj dojava građana koji su nam dostavili vrlo korisne informacije o počinitelju.

Upravo zahvaljujući građanima i njihovim informacijama, policija je istog dana, u poslijepodnevnim satima, u stambenoj zgradi na području Dubrovnika, uhitila 58-godišnjeg muškarca za kojeg je, kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno da je počinitelj spomenutog pokušaja razbojništva.

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je 58-godišnjak  27. lipnja 2018. godine na području Dubrovnika počinio još jedno kazneno djelo razbojništva kada je, također uz prijetnju vatrenim oružjem, od uposlenice jedne poslovnice koja se bavi novčarskim uslugama, otuđio 5 tisuća kuna. U sklopu kriminalističkog istraživanja, policija je i tada objavila videozapis počinitelja.

Ovim putem želimo zahvaliti građanima koji su nam se s punim povjerenjem obratili i dostavili nam izuzetno korisne informacije koje su u konačnici rezultirale uhićenjem počinitelja ovih kaznenih djela.

Drago nam je što se na ovom primjeru pokazalo povjerenje građana prema policiji i njihova želja da nam pomognu u rješavanju kaznih djela, a sve kako bi se ostvarila što veća razina sigurnosti što je prioritet rada policije, a građanima osnovni preduvjet ugodnog življenja.

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Darko Tipurić: Hrvatska ne sluša ekonomiste i nema strategiju! Što nakon 2027. kad ostanemo bez bespovratnih sredstava iz EU?

Barbara Đurasović

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist