Aktualno

Grad radi u suprotnosti sa zakonom!

Ministarstvo uprave, odjel za inspekciju lokalne i područne samouprave Upravne inspekcije, krajem siječnja zatražilo je od Grada Dubrovnika žurno usklađivanje Odluke o autotaksi prijevozu i cestovnom prometu sa Zakonom o obrtu i drugim zakonima.

To rješenje rezultat je predstavke četvorice dubrovačkih taksista Srećka Zvone, Tomislava Kalinića, Maria Maslaća i Tonia Stankovića koji prošle godine nisu dobili koncesiju za taksiranje,  jer nisu stalno bili zaposleni u svojim obrtima, već im je „taksiranje“ dodatni posao.

Neusklađenost pojedinih odredbi Odluke o autotaksi prijevozu sa Zakonom o obrtu potvrdilo je još 26. rujna 2011. i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva. Prema pojašnjenju, Odluka o autotaksi prijevozu koju je donijelo Gradsko Vijeće, a koja propisuje da se dozvola izdaje na ime i prezime osobe vozača autotaksi vozila koji je u stalnom radnom odnosu u vlastitom obrtu ili trgovačkom društvu, u suprotnosti je sa Zakonom o obrtu te propisima iz oblasti rada.

No, iako je siječanj bio davno, te iako je služba GV-a Grada Dubrovnika zaprimila dopis Upravne inspekcije, Odluka o autotaksi prijevozu još uvijek nije usklađena sa zakonima. S obzirom na navedeno četvorica taksista uputila su prijedlog Ustavnom sudu RH za pokretanje postupka ocjene ustavnosti i zakonitosti te Odluke. Iako se pročelnik Milan Perić u javnosti pravda kako „nije pošteno da koncesiju dobije netko tko je zaposlen u nekoj drugoj tvrtki, a ne onaj tko je na Zavodu za zapošljavanje“, ovdje se ne radi o tome, kažu taksisti, već o poštivanju zakona RH.

Što o svemu kažu taksisti, a što predsjednica GV Grada Dubrovnika Olga Muratti i pročelnik Milan Perić, možete pročitati u ovom broju duLista. 

Pročitajte još

DUMAME POKRENULE PETICIJU ‘Svim trudnicama u OB Dubrovnik pri porodu treba biti dostupna epiduralna anestezija’

Dulist

DAN JE DARIVATELJA KRVI ‘Hvala za svaku darovanu dozu. Ugradili ste sebe u živote drugih!’

Dulist

Želite kupiti instrument? Specijaliziranih trgovina nema, Umjetnička škola nudi rješenje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija