Grad

Grad nastavlja niz uređivanja igrališta, sljedeće na redu u Suđurđu!

igraliste sudurd

Nakon što je potpisan ugovor za igralište u Šumetu, Grad je nastavio u istom smjeru te objavio kako je pokrenut postupak javne nabave za izvođenje radova na dječjem igralištu u Suđurđu, na zemljištu koje je Gradu Dubrovniku ustupila Vlada Republike Hrvatske.

Na ukupnoj površini od 1705 metara kvadratnih uredit će se i opremiti igralište. Bit će namijenjeno za djecu od 2 do 12 godina. Igralište će se ograditi te će se postaviti koševi i klupice, ugradit će se dva stupa javne rasvjete sa LED reflektorima, te će se prostor hortikulturno urediti. Naime, sadnjom visokog zelenila i biljaka penjačica na igralištu, cilj je stvoriti prirodnu zaštita od sunca, kako bi djeca mogla neometano provoditi slobodno vrijeme, vrijeme igre, zabave i rekreacije.

– Prva faza projekta „Uređenje dječjeg igrališta u Suđurđu na otoku Šipanu” za koju su Gradu Dubrovniku  odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 76 tisuća eura. Procijenjena vrijednost nabave za prvu fazu iznosi 106.000,00 eura bez PDV-a, a predviđeni rok početka izvođenja radova je rujan 2023 – poručili su iz Grada te dodaju kako je cjelovito uređenje dječjeg igrališta u Suđurđu prijavljeno od strane Upravnog odjela za europske fondove na Program razvoja otoka u 2023, a odobreno za sufinanciranje odlukom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist