Grad

Franković na proslavi Dana Grada Imotskog: ‘Ljubav prema hrvatskoj grudi ovdje se posebno osjeti’

blank

U povodu proslave Dana Grada Imotskog i blagdana Gospe od Anđela, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i predstavnik Zavičajnog kluba Imoćana u Dubrovniku Blaž Pezo, sudjelovali su danas na svečanoj sjednici gradskog vijeća grada prijatelja.

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenaca u znak sjećanja na poginule branitelje kod Spomen obilježja Topana.

Pred uzvanicima i nazočnima, dubrovački gradonačelnik održao je prigodni govor. Čestitke je uputio svim stanovnicima Imotskog, dobitnicima javnih priznanja i gradskoj vlasti koja je, kako je istaknuo, učinila značajan iskorak, koji je pridonio prosperitetu njihova grada i kraja.

– Tradicija, prirodne ljepote i bogata baština nešto je s čime se ovaj kraj diči i ponosi. Temelji su to na kojima se kroz godine gradila Imotska krajina, koja danas bilježi sjajne uspjehe po pitanju investicija, ulaganja, poticaja mladih obiteljima da ostanu na svojoj djedovini i tu stvaraju obitelji i grade domove. Promišljenom politikom Grada Imotskog nastupili su posve novi trendovi, poglavito oni u sektoru gospodarstva i turizma. Upravo ti novi trendovi, stavili su u središte svakog Imoćanina, njegovu jedinstvenu priču i njegovu kvalitetu. Ljubav prema hrvatskoj grudi uz privrženost lokalnom identitetu ovdje se posebno osjeti. Ona nadahnjuje i zasigurno djeluje kao doprinos u sveprisutnom razvoju ovog područja. Od ove godine naša dva grada i službeno nose titulu gradova prijatelja, iako je naše prijateljstvo postojano, duboko prožeto, povijesno utemeljeno i njegovano. Dopustite mi stoga, da potaknut izrečenim, u ovom svečanom trenutku, kao predstavnik Grada Dubrovnika, uputim još jednom zahvale svim Imoćanima, hrabrim braniteljima, koji su u najtežim trenucima, obilježenim patnjama i boli, jugu Hrvatske, bili čvrsti oslonac. Naši prijatelji s područja Imotskog ni trenutka nisu dvojili kada je dubrovački kraj, izložen zvjerskim napadima agresora, trebao njihovu pomoć, njihovu neustrašivost i srčanost. Žrtva i solidarnost u teškim okolnostima trajno se pamti i ostaje kao bitna poveznica hrvatskih gradova, Imotskog i Dubrovnika. Plemeniti kakvi i jeste, drage Imoćanke i Imoćani, u vjeri i želji za općim dobrom nastavite razvijati ovaj Grad i promicati sve njegove blagodati – rekao je gradonačelnik.

Svečanoj sjednici nazočili su izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i zastupnica, Zdravka Bušić, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar, Šime Erlić, državni tajnici i zastupnici u Hrvatskom saboru, predstavnici hrvatskih sveučilišta, veleposlanici i predstavnici diplomatskog zbora, načelnici općine Imotske krajine i susjedne Bosne i Hercegovine te obitelji poginulih hrvatskih branitelja.

Proslavu Dana Grada Imotskog, uveličale su glazbene izvedbe Klape Neviste i nastup FA Linđo.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

UHIĆENI U ZAGREBU Dvojac iz Bangladeša pobjegao iz Čistoće, uputili se prema Portugalu!

Dulist

ELEKTROJUG DUBROVNIK Tko je bez struje u četvrtak i petak?

Dulist

PRITUŽBE NA DIREKTORA DOMOUPRAVE Gradonačelnik: Žale se jer moraju doći na posao! Mislio sam da se netko šali!

Dulist