Aktualno

Grad na jednoj cisterni za prijevoz pitke vode

Dok ljudi u Gradu za vrijeme ovih nesnosnih vrućina ne brinu koliko će vode potrošiti niti mogu zamisliti kako izgleda  život bez nje, stanovnici Gornjih sela itekako o tome vode računa.

Njihov život u ljetnim mjesecima ovisi o dolasku vatrogasne cisterne koja im jedanput mjesečno, a kad je potrebno  i češće, dovodi i puni gustjerne vodom.

Taj posao rade  pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci, ispostave Orašac, koji, uz intervencije na požarima ili prometnim nesrećama na potezu od Mosta do Velikih žala, uspiju sva kućanstva snabdijeti prijeko potrebnom pitkom vodom.

A da nije  nimalo lako živjeti bez vodovodne mreže posvjedočili su nam sami stanovnici Gornjih sela, kao i vatrogasci s kojima smo krenuli u opskrbu vodom pojedinih kućanstava. Da stvar bude još gora, opskrba vodom Gornjih sela spala je na samo jednu cisternu, premda je ispostava Orašac još do nedavno na raspolaganju imala njih dvije.

Danas je ta cisterna koja opskrbljuje vodom Gornja sela, jedina na području cijelog Grada Dubrovnika.
Više pročitajte u novom broju duLista. 

Pročitajte još

Nataša Novaković: U Dubrovačko-neretvanskoj županiji ima dosta zlouporabe položaja

Dulist

RIT Croatia se pridružila globalnoj inicijativi stjecanja digitalnih vještina

Dulist

Grad nastavlja s mjerama pomoći zakupnicima poslovnih prostora i javnih površina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija