Grad

Grad kupuje 544 dionice UTD Raguse, refinancira se kredit za TUP

Grad kupuje 544 dionice UTD Raguse, refinancira se kredit za TUP

Grad Dubrovnik otkupljuje 544 dionice UTD Raguse.

Naime, 536 dionica ovog društva u većinskom gradskom vlasništvu ponudio je Gradu Dubrovniku Boyadzhiev Rumen Angelo. Kako je objašnjeno, odvjetnica Marina Babić se kao punomoćnik Boyadzhieva Rumena Angelova obratila Gradu Dubrovniku s ponudom za prodaju 536 dionica društva UTD RAGUSA d.d., koje su mu ustupljene u postupku povrata oduzete imovine, u ukupnoj nominalnoj vrijednosti od 21.341,83 eura.

Grad Dubrovnik prihvatio je njegovu ponudu, s tim da Gradsko vijeće mora usvojiti tekst Ugovora o kupoprodaji i prijenosu dionica. Kupoprodajna cijena za dionice iznosi 7.504,00 eura.

Preostalih 8 dionica otkupit će se od Vinka Kolobarića, hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata. On se, naime, obratio Gradu Dubrovniku s ponudom za prodaju 8 dionica društva UTD RAGUSA d.d., koje su mu ustupljene kao hrvatskom branitelju u ukupnoj nominalnoj vrijednosti od 318,53 eura. Ugovorom o kupoprodaji, čiji tekst mora usvojiti i Gradskog vijeće, određena je kupoprodajna cijena u visini od 112,00 eura.

Ovdje treba istaknuti i kako UTD Ragusa ide u refinanciranje kredita uzetog za kupnju društva TUP d.d. Naime, gradski vijećnici trebali bi ovom društvu dati suglasnost za zaduživanje na iznos od 9.869.017,56 eura.

– Dostavljenim obrazloženjem članice uprave društva od 23. lipnja 2023. godine, obrazlaže se odluka i financijska korist sklapanja novog dugoročnog ugovora o kreditu, radi refinanciranja postojećeg zbog izmijenjenih uvjeta i fiksiranja kamatne stope na određeno vrijeme otplate za razliku od promjenjive kamatne stope po prvotnom Ugovoru o kreditu – istaknuto je između ostalog u materijalima za sjednicu Gradskog vijeća.

Pročitajte još

Izrađuje se Plan pripravnosti i upravljanja rizicima za povijesnu jezgru vrijedan 75 tisuća eura

Dulist

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do petka

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist