Grad

Grad kupuje 544 dionice UTD Raguse, refinancira se kredit za TUP

dubravka011

Grad Dubrovnik otkupljuje 544 dionice UTD Raguse.

Naime, 536 dionica ovog društva u većinskom gradskom vlasništvu ponudio je Gradu Dubrovniku Boyadzhiev Rumen Angelo. Kako je objašnjeno, odvjetnica Marina Babić se kao punomoćnik Boyadzhieva Rumena Angelova obratila Gradu Dubrovniku s ponudom za prodaju 536 dionica društva UTD RAGUSA d.d., koje su mu ustupljene u postupku povrata oduzete imovine, u ukupnoj nominalnoj vrijednosti od 21.341,83 eura.

Grad Dubrovnik prihvatio je njegovu ponudu, s tim da Gradsko vijeće mora usvojiti tekst Ugovora o kupoprodaji i prijenosu dionica. Kupoprodajna cijena za dionice iznosi 7.504,00 eura.

Preostalih 8 dionica otkupit će se od Vinka Kolobarića, hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata. On se, naime, obratio Gradu Dubrovniku s ponudom za prodaju 8 dionica društva UTD RAGUSA d.d., koje su mu ustupljene kao hrvatskom branitelju u ukupnoj nominalnoj vrijednosti od 318,53 eura. Ugovorom o kupoprodaji, čiji tekst mora usvojiti i Gradskog vijeće, određena je kupoprodajna cijena u visini od 112,00 eura.

Ovdje treba istaknuti i kako UTD Ragusa ide u refinanciranje kredita uzetog za kupnju društva TUP d.d. Naime, gradski vijećnici trebali bi ovom društvu dati suglasnost za zaduživanje na iznos od 9.869.017,56 eura.

– Dostavljenim obrazloženjem članice uprave društva od 23. lipnja 2023. godine, obrazlaže se odluka i financijska korist sklapanja novog dugoročnog ugovora o kreditu, radi refinanciranja postojećeg zbog izmijenjenih uvjeta i fiksiranja kamatne stope na određeno vrijeme otplate za razliku od promjenjive kamatne stope po prvotnom Ugovoru o kreditu – istaknuto je između ostalog u materijalima za sjednicu Gradskog vijeća.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist