Grad

GRAD DUBROVNIK ‘Imamo potrebne dozvole za radove u Ulici kardinala Stepinca’

GRAD DUBROVNIK 'Imamo potrebne dozvole za radove u Ulici kardinala Stepinca'

Svi radovi u Ulici kardinala Stepinca za koje je potrebna građevinska dozvola izvode se u skladu s pravomoćnom građevinskom dozvolom. Radovi koji nisu obuhvaćeni građevinskom dozvolom, a koji se na lokaciji izvode, izvode se sukladno Pravilniku o održavanju cesta i Pravilniku o jednostavnim građevinama i radovima – istaknuli su ove srijede u piopćenju iz Grada Dubrovnika.

Građevinska dozvola, nastavljaju dalje u priopćenju, izdana je za izgradnju kolektora otpadnih voda, dok za prometno rješenje nije potrebna građevinska dozvola, budući da se nije radilo o novom prometnom rješenju nego o poboljšanju postojećeg prometnog režima. Ti radovi izvode se sukladno Pravilniku o održavanju cesta, članak 42., koji jasno kaže da je izvanrednim održavanjem cesta temeljni cilj dugotrajnije uređenje i poboljšanje pojedinih dijelova.

-Ujedno, pojavljuju se usporedbe s izvođenjem radova izgradnje kolektora oborinske odvodnje u Zagrebačkoj ulici, za vrijeme mandata bivšeg gradonačelnika Andra Vlahušića. O tome je već pisalo više neovisnih dubrovačkih i nacionalnih medija koji su jasno iznijeli činjenice kako građevinska dozvola u vrijeme izvođenja radova u Zagrebačkoj ulici nije postojala, a što je nedvojbeno utvrđeno i rješenjem građevinske inspekcije. Ova gradska uprava će bez obzira na pokušaj zaustavljanja investicija koje podižu kvalitetu života naših sugrađana i dalje, sukladno zakonskim aktima, provoditi projekte čiji se rezultati već danas jasno vide – zaključili su u priopćenju iz Gradske uprave.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović