Kultura

GOSTOVANJE U STONU Adventski koncert zbora ‘Blasius’

blasius 1 naslovna

Na poziv ogranka Matice hrvatske u Stonu, gđe Dalie Ficović Franušić i župnika crkve sv. Vlaha u Stonu don Bernarda Pleše, dubrovački zbor ‘Blasius’ imao je priliku prvi put predstaviti se mještanima Stona u predivnom predblagdanskom ozračju. Brojnim okupljenima članovi zbora izveli su bogati adventski program od 10 skladbi, stranih i domaćih, među kojima su se našli: Ave Maria, Cantate Domino, Silent night, Ta zvezda je izašla te kolenda Moravskih Hrvata iz 1583. godine u obradi Krešimira Magdića.

blasius 2 web

U programu je sudjelovao i zbor ‘Iskra malena’ župe sv. Vlaha u Stonu pod ravnanjem časne sestre Finke Zrinušić, a gostovanje je završilo prigodnim tratamentom.

-Ljubazni domaćini, obitelj Mlinarić, potrudili su se da ova večer protekne u divnom, predblagdanskom ozračju u njihovom restoranu ‘Sorgo’. Da bude i veselo kako i priliči atmosferi ovoga razdoblja pobrinuo se i zbor ‘Blasius’ u ležernoj, opuštenoj atmosferi. Zahvaljujemo gđi Daliji Ficović Franušić, don Bernardu Pleši i obitelji Mlinarić na divnoj večeri i dobrodošlici. Veselimo se druženju i suradnji u budućnosti! – poručili su članovi zbora ‘Blasius’.

blasisu 3 web

Foto: Zbor Blasius

Pročitajte još

[FOTO] Ansambl LADO oduševio publiku u parku Gradac!

Dulist

75. IGRE Kroz razgovore o Jupi prisjećanje na zlatno doba Dubrovnika i Igara

Dulist

VEČERAS U DVORU Kvartet Arod donosi glazbenu čaroliju

Dulist