Kultura

GOSTOVANJE HNK OSIJEK Komedija ‘Dva u jedan’ publiku nasmijala do suza

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku s vodviljem ‘Dva u jedan’ koju je predstavilo prošle subote na Velikoj Sceni Kazališta Marina Držića oduševilo je domaću publiku. Smijeha svakako nije nedostajalo! Komediju je režirala Olja Đorđević.
Posvuda i uvijek velika uspješnica, ma gdje da je igrao, ‘Dva u Jedan’ je hit vodvilj Raya Cooneyja, majstora komedije zabune. Radnja se odvija u jednom hotelu osamdesetih godina prošlog stoljeća u vrijeme ‘Čelične Lady’ Margaret Thatcher, a zabuna se zahuktava od trenutka kad jedan od njezinih konzervativaca, odnosno jedan od ministara u njezinoj vladi pomisli da je odlična zamisao dovesti ljubavnicu u hotel u kojem je odsjeo sa svojom zakonitom suprugom. U provedbu ovog, na propast unaprijed osuđenog plana, uključuje i svog pomoćnika koji nije dorastao tom super – tajnom zadatku.
Ono što slijedi je kaos: zamjene identiteta, muževi i žene koji se neplanirano pojavljuju, osoblje hotela stranog podrijetla koje ne vlada engleskim jezikom, a rezultat je savršeni vodvilj u kojem naopako kreće sve što je moglo, po Murphyjevu zakonu.

Foto: KMD

Pročitajte još

‘KOLENDE U DUBROVAČKOM PRIMORJU’ Predavanje Ivice Kipre i Mata Katičića u Slanom

Dulist

U NEDJELJU Koncertna šetnja ‘Druga strana povijesti: Kamara od posjeda’

Dulist

OTVORENA IZLOŽBA O životinjskom svijetu u književnom stvaralaštvu Marina Držića

Dulist