Crna kronika

GOSPODARSKI KRIMINAL Iz dubrovačkog hotela trojica ‘muljažama’ izvukli 550 tisuća kuna

GOSPODARSKI KRIMINAL Iz dubrovačkog hotela trojica 'muljažama' izvukli 550 tisuća kuna

Policijski službenici Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave dovršili su opsežna, višemjesečna kriminalistička istraživanja kojima je razotriveno niz počinjenih kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta u dva odvojena trgovačka društva na području ove Policijske uprave.

Naime, u prvom slučaju utvrđeno je postojanje osnovane sumnje kako su trojica zaposlenika u dobi od 38, 45 i 54 godine, jednog hotelskog trgovačkog društva na području Dubrovnika, počinili kaznena djela pronevjere, krivotvorenja službene ili poslovne isprave i računalnog krivotvorenja, jer su tijekom 2017. i 2018. godine po izvršenoj naplati hotelskih usluga, po odlasku gostiju iz objekta smještaja, naknadno, neosnovano u informacijskom sustavu trgovačkog društva umanjivali cijene smještaja te su tako razliku stvarno naplaćenog iznosa i iznosa na računima koje su naknadno ispisivali zadržavali za sebe pribavivši korist od preko 550 tisuća kuna, a sve na štetu imovine trgovačkog društva. Kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu u redovnoj proceduri.

U drugom slučaju utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 44-godišnja vlasnica i odgovorna osoba jednog trgovačkog društva sa sjedištem u Župi Dubrovačkoj koje se bavilo pružanjem izletničkih usluga, tijekom 2014. godine počinila kaznena djela zlouporaba u gospodarskom poslovanju, utaja poreza i carine i kazneno djelo povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Navedena djela počinila je na način da nije prijavila sav prihod ostvaren od pruženih usluga te je dio prihoda zadržala za sebe na štetu imovine trgovačkog društva i ujedno oštetila državni proračun za neprijavljenu obvezu plaćanja poreza na dodanu vrijednost i poreza na dobit. Ukupna pričinjena matijerijalna šteta iznosi preko 300 tisuća kuna. Kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte još

Prometna nesreća u Gružu

Dulist

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist