Aktualno

Goran Milić ostao začuđen cijenama u bistrou u Slanome

goran milic

Ukazivanje na visinu cijena u ugostiteljskim objektima na dubrovačkom području i u okolici, u javnom prostoru, neizbježno je u ljetnima danima. Poznati hrvatski novinar Goran Milić objavio je cjenik iz jednog bistroa u Slanome i ostao začuđen jer jedan decilitar vina nudi za 2,20 eura, a jednu litru istog tog vina za 24 eura.

-Koncentriraniji promatrač opazit će nelogičnost da cjenik u bistrou Bite bay u Slanom nudi čašu od 1 decilitar bijelog (i crnog) vina po 2,20 eura, a bocu tog istog vina od 1 litre po 24 eura. Logično čuđenje – zašto bi bilo jeftinije donositi 10 puta po 1 decilitar vina od jednokratnog serviranja boce od 1 lit? Tko prvi pogodi pravi razlog (a iz ugostiteljovog kuta gledanja je opravdan) častim ga kavom, kiselom, i čašom od 1 decilitar bijelog ili crnog. U Slanom ili Zagrebu, bilo gdje – napisao je.

Njegova je objava izazvala veliki broj komentara. ‘Popije se dec, pa ajd’ ća. Uz litru sjedi se satima, koči promet’; ‘Možda je litra skuplja da se gosti brzo ne prepiju’, ‘Zato što će za svaku čašu dobiti bakšiš, a za bocu samo jedan puta’…

Foto Goran Milić Facebook

Pročitajte još

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist