Aktualno

“Golf na Srđu temeljen je na korupciji”

"Golf na Srđu temeljen je na korupciji"

Okrugli stol Nacionalnog foruma za prostor na kojemu se govorilo o projektu golf terena na Srđu održan je sinoć u Art radionici Lazareti. Na njemu su govorili dr. Vladimir Cvijanović s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, bivša ministrica turizma i savjetnica župana, Pave Župan Rusković, predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata Hrvoje Hrabak i Dušica Radojčić iz udruge Zelena Istra.

Đuro Capor koordinator građanske inicijative Srđ je naš izjavio je kako je cijeli projekt temeljen na korupciji, pozvavši se na članak objavljen u Večernjem listu 2011. godine, a koji je obj<vljen u četvrtom broju lista Srđ je naš.
 
– U njemu izvor iz državnog odvjetništva  iznosi informacije po kojima je  američki odvjetnik Aarona Frenkela isplaćivao novac za troškove putovanja, karata i stana Petri Sanader što se može dovesti u vezu sa bivšim premijerom Sanaderom i povjerenikom Vlade koji je utrostručio veličinu golf terena – smatra Capor.

– Sada se priča da je riječ o  legitimnom projektu i da ga treba privatiti. To je neprivatljivo jer je i korupcija neprivatljiva – naglasio je.

Dr. Vladimir Cvijanović s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu analizirao je studiju ekonomske isplativosti projekta, za koju je rekao da je temeljena na neistinitim podacima.

Pave Župan Rusković istaknula je kako se ne može govoriti o Dubrovniku kao golf destinaciji, ako se na dubrovačkom području planira izgraditi 1 do 2 igrališta. Mišljenja je kako bi trebalo postojati čak 7, 8 igrališta, kako bi se Dubrovnik mogao smatrati golf destinacijom.

Na okrugli stol stigao je i zamjenik gradonačelnika Niko Šalja kao i velik broj građana koje očito zanima što će bitki izgrađeno na Srđu.  
 

Pročitajte još

SMJEŠTAJ S POGLEDOM NA MORE Nove poste kampera na putu za Copacabanu

Dulist

EMISIJA ‘TKO TO TAMO PJEVA’ Nastupila je i Nevenka Tokić sa Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

Međunarodni je dan primalja

Dulist