Aktualno

Golači tjeraju majke i djecu s kupanja!

Golači tjeraju majke i djecu s kupanja!

Čini se da je Gradu Dubrovniku potrebna nudistička plaža. Posebno kada na maloj plaži, između Neptuna i Presidenta, traju sukobi naših sugrađana.

Jedni su da ta plaža i dalje bude dostupna svim građanima, dok je drugi žele kao nudističku, bez obzira što se neki naši sugrađanima tamo kupaju već godinama i što tamo majke dovode malodobnu djecu. Pa upravo zbog te djece nije primjereno da se na njoj kupaju golači. Sve to bio je razlog zbog kojeg su nas kontaktirali naši sugrađani kako bi im pomogli u njihovim nastojanjima da ta plaža i dalje bude dostupna svim građanima.

– Nedavno je jedna gospođa stavila tablu s natpisom „Nudisti“. Ja sam je uljudno pitala otkad je ovo nudistička plaža, a ona mi je odgovorila vrlo ružnim riječima. A mi se tu kupamo godinama. Tu bi tablu postavila ujutro, a navečer bi je skinula – komentirala je jedna naša nezadovoljna sugrađanka.

FKK

Umjesto table, na samoj stjenovitoj plaži između zatekli smo nudiste. Ali i grafit „FKK nudisti“ . Kako ranije spomenutu tablu ne bi nosili gore – dole, naši su sugrađani novu ponudu na gradskoj plaži izreklamirali na stijenama. A da je natpis novijeg datuma, potvrdila nam je naša sugovornica:
– Pa taj natpis nije bio nedavno tu, već su donosili tablu – istaknula je.
Druga naša sugovornica kaže kako na toj plaži na kojoj su se kupale i kupaju se generacije Dubrovčana, nikada nije bila nudistička plaža.

– Ja se tu kupam punih 55 godina, otkad znam za sebe, kao i moja djeca, a danas i unuci. No od nedavno su počeli dolaziti nudisti, no ova mala plaža nikada nije bila nudistička. Nekoć je u sklopu Presidenta bila nudistička plaža koja je bila ograđena žicom, ali ne na ovom dijelu. Otkud nekome pravo samoinicijativno staviti natpis – pita se naša sugrađanka, sugerirajući nudistima da se idu kupati na Lokrum.

– Nedavno mi je i kćer bila s djecom, i gotovo su je istjerali s riječima da je ovo nudistička plaža. Zanima me odakle nekome pravo proglasiti plažu nudističkom kad ovdje na kupanje dolaze i djeca – ističe naša sugovornica.
 
U Gradu nema nudističkih plaža!

Grad Dubrovniku prema prostorno planskoj dokumentaciji plaže sukladno propisima dijeli samo na uređene i prirodne, a posebnim odlukama na našem području nisu određivane lokacije nudističkih plaža.
– Budući da se u ovom slučaju ne radi o koncesijskim odobrenjima, u nadležnosti Grada Dubrovnika, nadležne su druge institucije koje se bave pomorskim dobrom, a za eventualne prekršaje protiv javnog reda i mira iz područja vrijeđanja morala građana nadležna je policija- ističu iz gradske uprave. Očito Grad Dubrovnik neće poduzeti ništa po ovom pitanju, pa neka se građani i dalje prepucavaju. Jednima će biti obična plaža, a jednima nudistička. Pa tko voli nek izvoli.
.

Pročitajte još

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist