DuList IN

GODINA SVETOGA VLAHA Pogledajte što su pripremili učenici OŠ Marina Držića

GODINA SVETOGA VLAHA Pogledajte što su pripremili učenici OŠ Marina Držića

Uz pjesme, recitacije i izložbu učeničkih radova Osnovna škola Marina Držića obilježila je Godinu svetoga Vlaha.

U srijedu, 19. listopada u sportskoj dvorani Osnovne škole Marina Držića održana je priredba na kojoj su predstavljene aktivnosti ove škole u Mjesecu svetoga Vlaha. Uz učenike, u publici su bili i članovi njihovi obitelji te gosti: zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić, pročelnik upravnog odjela Grada Dubrovnika za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, rektor crkve svetoga Vlaha don Toma Lučić i ovogodišnji festanjuli Zvonimir Cetinić i Ante Pavlović.

Nakon Himne svetoga Vlaha, uslijedile su prigodne recitacije i plesne točke. S obzirom da se u ovoj školi provodi nastava za djecu s posebnim potrebama, u programu priredbe bile su i pjesma s plesom uz jezične znakove za osobe oštećena sluha te video o likovnoj radionici na kojoj su učenici obuhvaćeni prilagođenim programom izrađivali suvenire svetoga Vlaha.

Uz glazbu i recitacije, u programu priredbe bila je i izložba likovnih radova, edukativnog materijala, brošura i školskih novina na temu svetoga Vlaha koje su izradili učenici u suradnji sa svojim nastavnicama likovnog odgoja, hrvatskog jezika i vjeronauka. Predstavnice i predstavnici škole, Grada Dubrovnika i Europskog doma Dubrovnik, koji koordinira program Godine svetoga Vlaha, dogovorili su da se dio tih uporabnih predmeta iskoristiti za pripremu Feste svetoga Vlaha 2017.

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist