Aktualno

GODINA JE DANA OD JELINOG NESRETNOG DOGAĐAJA ‘Hvala vam za srčane donacije u teškim vremenima’

GODINA JE DANA OD JELINOG NESRETNOG DOGAĐAJA 'Hvala vam za srčane donacije u teškim vremenima'

Prošla je točno godina dana od nesretnog događaja kada je Jelena Mušćet rođena Čučuk, za vrijeme popodnevne biciklističke rekreacije, doživjela srčani arest uslijed koje je nastala hipoksija i edem. Njena obitelj na stranici ‘Jelin korak’ podijelila je sve aktivnosti nakon mjesec dana od pokretanja incijative pomoći za njeno ozdravljenje. Prenosimo objavu u cijelosti.

Dragi prijatelji dobre volje,
danas je točno godina dana od Jelinog nesretnog događaja. Kako i tada, tako i sada, svaki novi dan je nova bitka za Jelin ponovni prvi korak.
Prošlo je nešto više od pet mjeseci otkako smo Jelu doveli iz Krapinskih toplica. U ovih pet mjeseci smo napravili možda malen, ali nama veliki napredak: Jele ponovno guta, komunicira, piše, čita, ponekad samostalno jede i pije, ruke i noge se polako ispravljaju, a i počela je samostalno mijenjati položaj u krevetu. Također, u zadnje vrijeme kod nje je sve više izraženija želja da se digne iz kolica na svoje noge te ona neumorno pokušava, ali kontrakture zdjelice i kukova je ograničavaju.

GODINA JE DANA OD JELINOG NESRETNOG DOGAĐAJA 'Hvala vam za srčane donacije u teškim vremenima'
U mjesec dana inicijative, dragi ljudi, skupili ste oko 450.000,00 kuna (kunski i devizni račun) što nam je dovoljno za neko vrijeme. Hoće li nam to pak biti dovoljno za Jelin ponovni korak, ne znamo zbog same prirode bolesti koja iziskuje dugu i tešku rehabilitaciju. Također, ova nepovoljna epidemiološka situacija, nažalost, povećava troškove oporavka jer sve terapije potrebno je izvršavati individualno. U slučaju da se Jele prije oporavi, preostali iznos dati ćemo u humanitarne svrhe.

GODINA JE DANA OD JELINOG NESRETNOG DOGAĐAJA 'Hvala vam za srčane donacije u teškim vremenima'

A što smo mi napravili u ovih mjesec dana?
U ovih mjesec dana, Jelena ima 10 – 12 fizikalnih individualnih terapija tjedno. U pauzama kada terapija nema i Jele ima slobodnog vremena, s njome se radi kod kuće. Nabavili smo dvije sprave – kinetec kojim vježbamo noge i koljena te inverzijski gravitacijski stol za istezanje kičme što je posljedica dugotrajnog sjedenja u jednom položaju. Također, krenuli smo s preinakama životnog prostora. Nažalost, još uvijek ne možemo pronaći logopeda-defektologa koji bi bilo spreman raditi s Jelom. Ono što nam zasigurno u bližoj budućnosti predstoji jesu operacije kukova i nogu. Kroz nekih pola godine, čeka nas operacija – fibrotomia u inozemstvu kako bi uspjeli noge ispružiti na 160 stupnjeva. Kada će biti operacija kukova, ne znamo s sigurnošću jer fizikalnim terapijama pokušavamo što više razbiti kontrakture kako bi operacija bila što lakša.
Hvala vam što ste prepoznali njezin dosadašnji napredak kao nadu za ponovni korak i uplatili vaše srčane donacije u ovako teškim i neizvjesnim vremenima.

GODINA JE DANA OD JELINOG NESRETNOG DOGAĐAJA 'Hvala vam za srčane donacije u teškim vremenima'

Želimo zahvaliti i svim onim ljudima koji su nam ponudili pomoć i podršku na bilo koji drugi način. Također, koristimo ovu priliku da se zahvalimo i don Marinu Mariću, svećeniku koji je tek nedavno stigao u našu župu, što se velikodušno i otvorenog srca zauzeo za ovu inicijativu.
Sve ovo, nama je od izuzetne važnosti za Jelin oporavak i uvelike nam je olakšalo dovoljno tešku situaciju.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist