Kultura

Glumica Jadranka Đokić u travnju drži dramske radionice

Dramska radionica Glumac kao slikarsko platno, namijenjena srednjoškolcima i studentima koji se žele baviti glumom, održat će se pod vodstvom renomirane kazališne i filmske glumice Jadranke Đokić u ljetnikovcu Bunić-Kaboga od 1. do 3. travnja u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.

Cilj radionice je osvijestiti i poboljšati individualne talente polaznika kroz učenje ključnih stvari koje su im potrebne na sceni, ali i stjecanje nekih praktičnih vještina koje im mogu biti od koristi kako u životnom, tako i u radnom okruženju. Radeći na disanju, glasu, tijelu, oslobađanju, koncentraciji, slušanju, imaginaciji te osobnoj ekspresiji kroz razne vježbe, izabrane tekstove polaznika te kazališne igre i improvizacije, pronalazeći inspiraciju u raznim tehnikama poput onih Stanislavskog, Meisnera i Ute Hagen, radionica će ponuditi odgovore o tome kako stvarati svjesno i istinito; kako se približiti ulozi i osjećati s njom, ali i kako materijal propustiti kroz sebe te ga oživjeti.

Jadranka Đokić jedna je od rijetkih glumica koja uspješno balansira između kazališta, filma i televizije. Prva kazališna iskustva stječe kroz dramski studio INK Pula pod mentorskim vodstvom Roberta Raponje, a danas broji niz nagrada za svoj kazališni rad. Godine 2015. postaje dramska prvakinja HNK u Zagrebu te se ubrzo promeće u nositeljicu repertoara s brojnim uspješnim ulogama od kojih se izdvajaju Alisa Kos u Tri zime (r. Ivica Buljan), Maša u Tri sestre (r. Bobo Jelčić) i Nastasja Filipovna u Idiotu (r. Vasilij Senjin).

Radionica je namijenjena srednjoškolcima i studentima koji se glumom već bave ili to namjeravaju, a rad s polaznicima bit će raspodijeljen na grupni i individualni. Mogućnost sudjelovanja ima maksimalno deset polaznika koji za radionicu trebaju pripremiti omiljeni ulomak iz dramskog teksta ili omiljenu pjesmu.

Zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail: paula.brajevic@dubrovnik-festival.hr do srijede, 30. ožujka u podne. Prijevoz od/do lokacije je osiguran.

 

Pročitajte još

Matica hrvatska Dubrovnik ovaj tjedan predstavlja dva naslova

Dulist

[FOTO] Miranda Rako Kuzmanić i Ivana Jovanović Trostmann izložile ‘Čar boje’ u Rimu

Dulist

VELIKI USPJEH KOLARINA Predstava ‘KARAOKE SHOW’ ide na XV Gumbekove dane!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija