Aktualno

GLASOVANJE JOŠ TRAJE Izaberite svog Pozitivca godine!

Pozitivac 2014

Još uvijek traje glasovanje za DuListovog Pozitivca godine. Naime, DuList i ove godine tradicionalno nagrađuje osobu koja je obilježila proteklu godinu svojim radom i likom – Pozitivca godine.

Ove godine priča je bila malo drukčija: vi, naši sugrađani, vlastitim ste prijedlozima izgradili ‘top deset’, kreirali listu osoba koje se natječu.

Tako je deset ljudi s najviše nominacija ušlo u krug za anketu koja traje do 11. siječnja 2015. godine i do tada možete glasovati za osobu za koju baš vi mislite da bi mogla ponijeti ovu lijepu titulu kao dokaz svog rada, truda i nesebičnosti u bilo kojem aspektu života.

Trenutno se najveća ‘bitka’ vodi između Ane Vukas, koja ima 24 posto glasova, te biskupa Mate Uzinića koji ima 22 posto vaših glasova. No, glasovanje je još u tijeku… sve do 11. siječnja kad ćemo dobiti Pozitivca godine.

Vaši prijedlozi su:

Fotograf Boris Bašić

Hrabrost fotografiranja vremenskih neprilika

Pozitivac-Boris-Basic

Boris za vrijeme nevremena, kad se svi skriju u kuću, sa Storm Chasersima (čiji je član) izlazi vani, provodeći sate i sate samo kako bi slikao baš taj savršeni trenutak ljepote nevremena, kao i prekrasne slike zalaska i ostalih vremenskih prilika i neprilika, tako promovirajući svijetu naš Grad u svoj svojoj ljepoti.

Župan Nikola Dobroslavić

Borba za jug

Pozitivac-Nikola-Dobroslavic

Župan je ustrajan u borbi za jug. Na nedavno održanom investicijskom forumu ‘Dubrovnik 2014’ kazao je, između ostalog, kako želi utvrditi prepreke koje neopravdano stoje na putu željenih ulaganja. Osvrnuo se i na ignoriranje Vlade, koja se nije pojavila na skupu.

Upravitelj OB Dubrovnik Jerko Ferri Certić

Bolnica bez dugova

Pozitivac-Jerko-Ferri-Certic

Novi sanacijski upravitelj Opće bolnice Dubrovnik Jerko Ferri Certić ‘prodrmao’ je dubrovačku opću bolnicu, koju sada čekaju korjenite promjene. Također, prvi put u povijesti rada bolnice, svi njeni dugovi su isplaćeni.

Gradonačelnik Andro Vlahušić

Obnova Lazareta

Pozitivac-Andro-Vlahusic

Gradonačelnik Grada Dubrovnika među top deset je ovogodišnjih pozitivaca zbog obnove kompleksa Lazareti, koji se prostire na približno pet tisuća metara kvadratnih, te je danas ključni kulturni i infrastrukturni objekt u gradu. Projekt je vrijedan oko 40 milijuna kuna.

Judašica Ivana Šutalo

Najbolja sportašica Grada Dubrovnika

Pozitivac-Ivana-Sutalo

Naša najpoznatija judašica vratila se ljetos sa zlatnom medaljom oko vrata iz Bukurešta. Mlada Dubrovkinja (rođena 18. prosinca 1994.!) sve je oduševila svojim hrabrim nastupom u završnoj borbi meča za prvaka Europe. Ivana je i višestruka nositeljica titule najbolje sportašice Grada Dubrovnika i županije.

Načelnik policije Tonči Radibratović

Manje nesreća, više zapljena

Pozitivac-Tonci-Radibratovic

Dubrovnik je, prema pisanju svjetskih medija, jedan od top deset najsigurnijih gradova. Načelnik dubrovačke policije naglasio je uz to kako ove godine bilježimo i daleko najmanji broj teških krađa, te da je broj prometnih nesreća smanjen za 15 posto, kao prekršaji protiv javnog reda i mira i to za 10 posto, dok je rekordan broj svih zapljena droga iz prošle godine povećan za čak 11 posto u ovoj godini.

Direktor ZL Dubrovnik Roko Tolić

Poslovna dobit

Pozitivac-Roko-Tolic

Zračna luka Dubrovnik jedan je od najstabilnijih gospodarskih čimbenika hrvatskog juga. Godinu za godinu bilježe poslovnu dobit, i isto tako godinu za godinu ulažu milijunske iznose u poboljšanje na svim poljima, a na njenom čelu je direktor ZL Dubrovnik, Roko Tolić.

Biskup Mate Uzinić

Od SHKM-a do poziva na dobro

Pozitivac-Mate-uzinic

Dubrovački biskup ove godine organizirao je susret mladih SHKM u Dubrovniku, kada je u našem gradu boravilo preko 30 tisuća mladih vjernika i sve je prošlo u najboljem redu. Osim toga, pozvao je i u nezaboravnom govoru u Vukovaru na obnovu hrvatskoga društva iz Vukovara, grada simbola pobjede u porazu.

Humanitarka i frizerka Ana Vukas

Nebrojeno akcija za druge

Pozitivac-Ana-Vukas

Anu znamo gotovo svi. Akcija ‘Za Tijanov osmijeh’, pomoć Saši Šakanoviću iz Bjelovara koji boluje od ALS-a, kad je okupila je frizere i napravila korak bliže Sašinom odlasku na liječenje u Kinu, Beauty festival za njezinog posebnog prijatelja – Udrugu Poseban prijatelj. I još mnogo toga…

Marija Đanović

Uvijek nasmijana učiteljica

Pozitivac-Marija-Djanovic

Spisateljica za djecu, inače umirovljena učiteljica, uvijek radosna i spremna okupiti se s djecom i mladima, žena koja širi pozitivnu energiju svima. Ovo ljeto predstavila je svoju zbirku priča za djecu ‘Sunčica’, kao novo djelo uz pomoć Društva dubrovačkih pisaca, a uvijek naglašava to vječno ‘dječje’ koje živi u nama.

Pročitajte još

Svjetski je dan slobode medija

Dulist

‘DA SAM JA NEKO’ Enis Bešlagić s autorskom predstavom stiže u Dubrovnik!

Dulist

U ODNOSU NA ISTO RAZDOBLJE LANI Količina otpada u Dubrovniku veća za 4,5 posto

Dulist