Sport

Getaldići i Župke školski viceprvaci Hrvatske u judu

Judo

Školska judo ekipa Osnovne škole Marina Getaldića u muškoj i OŠ Župa u ženskoj konkurenciji ostvarile su sjajan rezultat, postavši viceprvaci Hrvatske na 1. službenom školskom judo prvenstvu koje je nedavno održano u Opatiji.

Nakon što je ove školske godine judo po prvi put službeno ušao u sustav školskog sporta, te nakon održanih županijskih natjecanja na kojima je nastupilo više od 80 hrvatskih škola, u Opatiji je održana završnica na kojoj je nastupio 121 učenik iz 14 osnovnih škola Republike Hrvatske koje su izborile završnicu pobjedama na županijskim natjecanjima.

Rezultat je to projekta „Judo u školama“, projekta koji je prihvaćen u preko 110 škola i preko 2000 djece uz podršku HJS-a, IJF-a i MZOIS-a.

Završnica Državnog prvenstva školskih sportskih društava RH u judu za učenike i učenice osnovnih škola održana je u novoj sportskoj dvorani „Marino Cvetković“ u Opatiji, a otvorili su ga ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović, predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak i brojni uzvanici.

Uspjeh Školskog športskog društva „Domagoj“ OŠ Marina Getaldića izborili su mladi judaši – svi članovi JK Ura Nage koje treninge i održava u ovoj školi pa je to ujedno i rezultat odlične suradnje Škole i Kluba.

Do pehara su svojim rezultatima, sjajnim borbama i uzornim ponašanjem došli natjecatelji: Fran Kužnin, Josip Bratoš, Ivan Lale, Mihael Vidoš, Maro Ristić, Kristian Konjevod, Leon Konjevod, Mateo Petrić, Stijepo Kristović i Đivo Gašpar, pod vodstvom njihovog trenera i učitelja matematike Marka Giljače.

Uspjeh županijskog juda upotpunile su i natjecateljice OŠ „Župa dubrovačka“ koje su pod vodstvom trenera Ivana Oberana također se okitile naslovom viceprvakinja Hrvatske u ženskoj konkurenciji.

Za ŠŠD „Brenum“ su nastupile Andrea Ivanović, Barbara Žutac, Petrunjela Pavić, Laura Žutac, Lena Galjuf i Matea Knego.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist