Grad

GDJE SMIJU STAT’, A GDJE NE… Vodiči dobili sugestije za kretanje po Gradu

GDJE SMIJU STAT', A GDJE NE... Vodiči dobili sugestije za kretanje po Gradu

U okviru strateškog projekta ‘Respect the City’ Grad Dubrovnik u suradnji s Društvom vodiča Dubrovnik i Cehom vodiča Obrtničke komore Dubrovnik pripremio je sugestije namijenjene vodičima odnosno načinima kretanja grupa unutar povijesne jezgre.

Naime, sugestije se temelje na uzusima vođenja grupe koja je dio obuke licenciranih vodiča, a one obuhvaćaju stalnu kontrolu kretanja članova grupe kao i okupljanja grupe na lokacijama na način da ne ometaju prohodnost pješacima koja će u konačnici spriječiti nastajanje velikih gužvi, navode u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

Preporuke usmjerene prema turističkim vodičima i njihovom svakodnevnom djelovanju također podrazumijevaju kvalitetno informiranje posjetitelja te poštivanje pravila prilikom obilaska povijesne jezgre čime mogu znatno doprinijeti u pogledu poboljšanja prohodnosti, stvaranju posebnog doživljaja za svakog posjetitelja i oblikovanju percepcije o održivosti destinacije.

Uloga licenciranih vodiča od iznimne je važnosti u kontekstu smanjenja negativnih učinaka prekomjernog turizma i unapređenja održivih modela najveće gospodarske grane koji mogu odrediti budućnost daljnjeg prosperiteta Dubrovnika.

-Vrijedi podsjetiti kako turizam grada Dubrovnika predstavlja okosnicu razvoja i čini cjeloviti sustav vrijednosti koji je prije svega usmjeren na dobrobit i zadovoljstvo lokalne zajednice i posjetitelja. Osim toga, dinamičan turistički razvoj ovisan je o kontinuiranoj brizi i usredotočenosti svih dionika čiji je angažman krucijalan kada je riječ o očuvanju i zaštiti kulturno – povijesnih atrakcija i promociji društvenog i tradicijskog identiteta – istaknuli su.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist