Aktualno

Gdje sa srednjim školama?

Smještaj srednjih škola na području Dubrovnik bila je tema sastanka na kojem su sudjelovali župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Andro Vlahušić i rektor Sveučilišta u Dubrovniku Mateo Milković.

Naime, dio srednjih škola nema odgovarajuće uvjete za rad prema standardima, a osobito za rad u jednoj smjeni. Stoga je županijski Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i sport napravio analizu stanja i predložio moguća rješenja tog problema.
 
S rektorom Milkovićem razgovaralo se o mogućnosti da se neka pitanja prostora srednjih škola riješe u prostorima u Lapadu koje će Sveučilište uskoro napustiti te o vili Eliza.
 
Probleme sa smještajem imaju obrtnička, ekonomska, medicinska te ugostiteljsko-turistička škola. Na sastanku je dogovoreno kako će se napraviti analiza mogućnosti premještaja škola u prostorije Sveučilišta te kroz adaptaciju postojećih prostora.
 
Na sljedećem sastanku  iznijet će se i konkretni prijedlozi rješenja problema smještaja dubrovačkih srednjih škola.

Pročitajte još

Dubrovački trombunjeri pozivaju na projekciju filma u ovu subotu

Dulist

PITALI SMO Napojnice postaju dio računa. Jesu li dubrovački ugostitelji zadovoljni odlukom?

Karmen Maškarić

MONS. MATE UZINIĆ ‘Sjećanje na Festu izaziva mi osjećaje zahvalnosti, ali i nostalgiju’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija