Aktualno

Gdje s emigrantima?

Na sastanku kriznog stožera u 15 sati kojeg je vodio zamjenik župana Frano Skokandić odlučeno je kako će se emigranti smjestiti u hangare na području Lučke uprave ispod mosta dr. Franja Tuđmana.

Uslijedit će dezinfekcija brodskih prostorija, a emigrantima će se pružiti pomoć. Pripremljena je voda, ležajevi, lunch paketi.

– Nakon što emigranti prođu nužnu policijsku obradu odlučit će se o daljnjim koracima, o njihovom trajnom smještaju ili odlasku negdje drugdje – kazao je za duList zamjenik gradonačelnika Niko Šalja.

Pročelnica Anita Burić kazala nam je kako su HGSS i Civilna zaštita omogućili dva šatora za medicinski tim koji će obaviti preventivni pregled emigranata. U slučaju da se utvrdi postojanje neke zaraze, u Općoj bolnici Dubrovnik pripremni su za njihov prihvat.

– Sutra ujutro očekuje se dolazak prevoditelja uz čiju pomoć bi Policija trebala utvrditi činjenice cijele havarije, ali i provjetiti imaju li emigranti ikakve dokumente – kazala je Burić.

Pročitajte još

HOĆE LI NAM IMATI TKO ODRADITI SEZONU? ‘Prije smo po čistačicu morali u Makedoniju, a sada za radno mjesto dođe 70 prijava’

Maria Prkut

Od ponoći nove cijene goriva, benzin i LPG bi mogli pojeftiniti

Dulist

INVESTITOR ZATRAŽIO LOKACIJSKU DOZVOLU ZA INFRASTRUKTURU NA PREDJELU ‘VELIKI STOL’ Resort u Trstenome zapeo na cesti

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija