Aktualno

Emigranti pljeskom dočekali iskrcavanje

Emigranti, ukupno njih 66 podrijetlom iz Somalije, Egipta, Sirije i Afganistana, dočekali su pljeskom iskrcavanje na gruškoj rivi, podno Mosta dr. Franja Tuđmana.

Nakon što je njihovu jedrilicu „Maria drink“, u pratnji policije i kapetanije, doteglio tegljač Faust Vrančić, uslijedillo je iskrcavanje, pri čemu su neki od emigranata ljubili tlo. Nije ni čudo s obzirom da su plutali u vodama ZERP-a.

Dočekale su ih liječničke, sanitetske ekipe i policija, podignuta su tri šatora za njihov prihvat a nakon pružene liječničke pomoći uslijedila je dezinfekcija njihove jedrilice kao i osobnih stvari.

Za sada se pretpostavlja da su putovali za Grčku, no te se informacije moraju još provjeriti, rekao je Frano Skokandić, predsjednik županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje.

– Podaci o ruti nisu poznati, da jesu onda bi se znalo i kako riješiti ovakve pojave – dodao je. Problem predstavlja i komunkacija s emigrantims jer su, kako je kazao, dosta zatvoreni. Najmlađi među njima ima 15 godina:  

– Najprije smo iskrcali najmlađe jer su oni bili u najtežem stanju, dok su ostali dobro. Za sada je samo jedan putnik prebačen u bolnicu-istaknuo je Skokandić.  ?

Nakon pružene liječničke pomoći imigranti će biti smješteni u lučkom području u zgradi na Kantafigu. 

Pročitajte još

POČELA IZBORNA ŠUTNJA Kazne za prekršitelje do pola milijuna kuna

Dulist

OSMI LET TJEDNO ZA NEW YORK United Airlines povećava broj letova prema Dubrovniku!

Dulist

ODLIČNE VIJESTI Lapadska škola dobila Snoezelen sobu za djecu s teškoćama u razvoju!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija