Aktualno

Gastro radionice u Lazaretima ususret Festi sv. Vlaha

Gastro radionice u Lazaretima ususret Festi sv. Vlaha

Ususret Festi sv. Vlaha,  Deša priređuje gastro radionice te poziva sugrađane i posjetitelje Grada da im se pridruže u Lazaretima.

U utorak 30, siječnja od 10 do 12 sati održat će se radionica izrade mljetskih makarula voditeljice Jany Hansal. Jelo s otoka Mljeta koje se posebice pripremalo zimi, za nevremena kad nije bilo moguće uloviti ribu. Za Festu Sv. Vlaha posebna se pažnja pridavala izradi makarula, pa su svi bili vrlo tanki gotovo jednaki. Vješte domaćice su izrađivale makarule na iglu, dodavala bi se i jaja i nije se štedjelo sa sirom. Vidjet ćemo kako sve to izgleda u DEŠINOJ kuhinji pred Festu.

U srijedu, 31. siječnja od 10 do 12 sati održat će se radionica ‘Izradi pastu, oblikuj po svom te je začini u čast Parcu’, voditeljice Mirne Sentić. Na ovoj radionici naučit ćemo izraditi tjesteninu i oblikovati je po našem. Makaruli, fuži, mašnice, pljukanci su oblici koje ćemo izrađivati, a umak prilagoditi tjestenini. Uz tradicionalni umak od šporkih makarula, izradit ćemo i domaći pesto, gdje pinje zamjenjujemo s drugim orašastim plodovima. Pridružite nam se u Dešinoj kuhinji uz smijeh, znanje i otvoren um.

Radionica izrade hrostula voditeljice Antonie Medo održat će se u četvrtak, 1. veljače od 10 do 12 sati. Hrostule imaju specifično tijesto, visoko sofisticirane kakvoće, jer mora biti iznadprosječno tanko – reklo bi se kao papir, dok istodobno treba imati i sigurni elasticitet, pa da ne pukne kad se omata oko prsta. Na radionici nas čeka izrada hrostula raznih veličina i načina oblikovanja.

Pročitajte još

17. TJEDAN PSIHOLOGIJE O važnosti mentalnog zdravlja svih uzrasta

Dulist

SEVERINA NAKON OBRATA ‘Sad ću ići do kraja, tražit ću samostalno skrbništvo’

Dulist

APEL ZA POMOĆ Obitelj Ujdur treba pomoć, majka Kristina je teško bolesna

Dulist