Sport

Gašpar i Đapić do plasmana na Europskom kupu

Gašpar i Đapić do plasmana na Europskom kupu

Leon Đapić i Đivo Gašpar, članovi JK Ura Nage, uspješno su nastupili na Europskom kadetskom kupu u talijanskoj Follonici. Đapić je u kategoriji do 55 kg izborio 9. mjesto među 36 natjecatelja, dok je Gašpar u kategoriji do 90 kg bio 7. od 13 natjecatelja.
– Europski kup u Follonici okupio je 360 kadeta iz dvadeset europskih država, a u sastavu hrvatske kadetske reprezentacije nastupili su i naši natjecatelji u pratnji trenera Marija Đapića i Lovra Ljevaka. Ovo je prvi u nizu ovogodišnji Europskih kadetskih kupova na kojima će nastupiti – javljaju iz kluba.
Leon Đapić je u prvom kolu bio bolji od Talijana Mattea Armaa, dok je sljedećem poražen od mađarskog borca Boke Bendeguza. U repasažnim borbama pobjedio je talijanskog natjecatelja Lucu Fortea, nakon čega je izgubio od Francuza Yhunice Gueffona. Gašpar je u prvom kolu izgubio borbu sa slovenskim predstavnikom Jernejem Jarcom, da bi u repasažu pobjedio austrijskog borca Nika Herzoga i svoj nastup u Follonici završio porazom od Talijana Enrica Bergamellija.

– Bio je ovo prvi nastup naših kadeta na Europskom kupu i zadovoljni smo njihovim borbama. Vjerujemo kako će na predstojećim turnirima u Zagrebu, češkim Teplicama i poljskom Bialskom Bialu uspijeti napraviti i korak dalje prema završnim borbama. U svakom slučaju, veliko iskustvo na kojem ćemo graditi daljnji rad, a osvojeni su i prvi europski bodovi kojim će se Leon i Đivo svrstati na europsku kadetsku ljestvicu – kazao je trener Marijo Đapić.
Dubrovački judaši nakon dvodnevnog natjecanja ostali su u Follonici i na trening kampu sa predstavnicima još dvadeset kadetskih europskih reprezentacija. Prvi sljedeći nastup je na Europskom kupu u Zagrebu, 12. i 13. ožujka.

Pročitajte još

SUTRA NA STADIONU LAPAD Ragbi klub Dubrovnik VS. Dorchester RFC

Dulist

Ana Petković dupla državna prvakinja!

Dulist

Košarkaše Dubrovnika u Splitu nadjačali domaćini

Dulist