Politika

Frankoviću novi mandat na čelu Gradskog odbora HDZ-a, Pezo preuzeo županijsku organizaciju stranke

Frankoviću novi mandat na čelu Gradskog odbora HDZ-a, Pezo preuzeo županijsku organizaciju stranke

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i u iduće će četiri godine biti na čelu Gradskog odbora HDZ-a. Za potpredsjednike su izabrani Zrinka Raguž, Pero Milković i Marko Potrebica.

-Poštovane članice i članovi dubrovačkog HDZ-a, hvala Vam na ukazanom povjerenju i na reizboru za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a. Čestitam novim potpredsjednicima Zrinki Raguž, Peru Milkoviću i Marku Potrebici – naglasio je Franković u objavi na Facebooku. Za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije izabran je Blaž Pezo, a koji je tako zamijenio Branka Bačića, dugogodišnjeg čelnika ove organizacije. Za potpredsjednike su izabrani Joško Cebalo, Roberto Krile, Đuro Lonza i Dalibor Milan.

-Posebne čestitke upućujem članovima Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik koji su izabrani na vodeće dužnosti u Županijskom odboru HDZ-a novom predsjedniku Blažu Pezu i potpredsjedniku Robertu Krili – kazao je Franković.

‘Čeka me težak zadatak’
-Branko Bačić je devet godina vodio županijski odbor. Zahvaljujemo mu za sve što je napravio za HDZ Dubrovačko-neretvanske županij. Svjestan sam obveze koju preuzimam i nadam se da ćemo uspješno voditi ovu županijsku organizaciju. Tijekom iduće tri godine nema izbora, ali nakon toga idu jedni izbori za drugim, od predsjedničkih, parlamentarnih do lokalnih izbora. Cilj je organizaciju osnažiti na mjestima gdje nismo dobili podršku te povratiti odgovornost za vođenje tih mjesta. Naravno, cilj je i zadržati vođenje županije kroz čelno mjesto župana i županijsku skupštinu. Ti politički ciljevi i dalje ostaju tako visoki te tu razinu moramo i dalje održavati. To sigurno neće biti lako te me čeka težak zadatak nakon što gospodin Bačić više nije tu – rekao je Pezo za DuList.

Zahvale Bačiću
-Vjerujem kako ćemo svi skupa u naredne četiri godine nastaviti predano služiti našem Gradu i našoj Županiji. Siguran sam da će gradska i županijska organizacija i dalje biti najbolje organizacije HDZ-a s izvrsnim članstvom, a što se pokazalo i prethodnih godina. Dozvolite mi da se još jednom zahvalim gospodinu Branku Bačiću na dugogodišnjem mudrom i uspješnom vođenju županijske organizacije, Branko hvala Vam na svemu – naglasio je Franković.

Fabris, Milan…
Članovi stranke su na unutarstranačkim izborima, po načelu jedan član – jedan glas birali vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija. Uz županijsko predsjedništvo, članovi Hrvatske demokratske zajednice birali su vodstva u ukupno 21 općinskoj i gradskoj organizaciji. Za predsjednika GO HDZ-a Dubrovnik izabran je Mato Franković, Korčule Andrija Fabris, Metkovića Dalibor Milan, a Opuzena Ivan Vodanović.

Što se tiče općinskih organizacija, u Konavlima će i sljedeće četiri godine na čelu HDZ-a biti Ivo Simović, u Župi dubrovačkoj Lovorko Klešković, a u Dubrovačkom primorju Nikola Knežić. Za predsjednika OO HDZ-a Slivno izabran je Smiljan Mustapić, Kule Norinske Nikola Batinović, Pojezerja Borislav Dominiković, a Zažablja Maja Vrnoga. Stonsku općinsku organizaciju sljedeće četiri godine vodit će Frano Vlašić, u Janjini predsjednik ostaje Vlatko Mratović, u Trpnju je izabran Tonči Jelaš, a u Orebiću Tomislav Ančić. Članovi HDZ-a općine Mljet za predsjednika su izabrali Điva Marketa, a u općini Lastovo Anitu Jančić Lešić. Anto Bezek izabran je na čelo općinske organizacije Lumbarda, Miroslav Pecotić u Smokvici, Franciska Jurišić Bačić u Blatu, a Tatjana Vučetić u Veloj Luci.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist